Töötukassa abistab Tootsi Turbas koondatavaid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötukassa korraldas aktsiaseltsi Tootsi Turvas hingusele minevast briketivabrikust koondatavatele teabepäeva, kus räägiti, kuhu tulla end töötuna arvele võtma, mida selleks vaja on ja millega saab töötukassa koondatud inimest abistada.

Töötukassa koondamistele reageerimise meeskonna juhi Pille Pärna sõnutsi anti teavitusüritusel ülevaade makstavatest hüvitistest ja toetustest ning tööotsijale mõeldud teenustest.

Samuti said kohalolnud nõu tööotsimiseks, vajalike kandideerimisdokumentide koostamiseks ja tööintervjuul käitumiseks.

Töötukassa kavatseb lähitulevikus koos Tootsi vallaga korraldada briketivabrikust töötuks jäänutele kohtumise potensiaalsete tööandjatega kogu Pärnumaalt.

“Tööandjad pakuksid seal juba konkreetseid töökohti ning kõne alla tuleksid ka võimalused käia tööl väljaspool koduvalda,” selgitas Pärna.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa kinnitusel vahendatakse vabrikust koondatavatele nii töötukassale laekunud kui tööotsinguportaalides leiduvaid sobivaid tööpakkumisi.

Oma abikäe on ulatanud tööandjate keskliit, mis aitab briketivabrikust vabanevale tööjõule rakendust leida.

1939. aastast Tootsis briketti tootnud ettevõtte sulgemisega kaotab töö 46 inimest. Tehas suletakse 30. aprillil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles