Esimene valijamees on Pärnumaal selgunud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur.
Lauri Luur. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaal Are vallas valiti valimiskogusse, mis hakkab 24. septembril Tallinnas Estonia kontserdisaalis presidenti valima, Lauri Luur.

Luuri sõnade järgi ei tea ta veel, kelle poolt presidendivalimistel hääletab, sest volikogu pole selles küsimuses seisukohta võtnud. “Välistasime Mart Helme ja Mailis Repsi poolt hääletamise,” ütles ta. “Kelle poolt hääletada, sõltub sellestki, kelle kandidatuur üles seatakse.”

Luur lisas, et tema isiklik valik oleks Marina Kaljurand või Allar Jõks, kuid volikogu võib otsustada ka hääle andmise Siim Kallasele.

Luur on Are vallavolikogu esimees ja ta sai eelmiste kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu Ühtne Koduvald nimekirjas 140 häält, mis oli Are vallas suurim häältesaak.

Lauri Luur on 2014. aasta algusest IRLi liige.

Pärnumaalt valitakse valimiskokku Pärnust kaks ja kõikidest teistest omavalitsustest üks valijamees. Kokku läheb Pärnumaalt presidenti valima 20 valijameest.

Valimiskogu koosneb riigikogu liikmetest ja kohaliku omavalitsuse volikogude esindajatest. Kokku on valimiskogus 335 liiget. Hiljemalt 17. septembriks peavad kohaliku omavalitsuse volikogud valima oma esindaja või esindajad valimiskokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles