Sütevaka klassibändid hoiavad taset

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi žürii.
Konkursi žürii. Foto: Erakogu

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis toimus juba kolmandat korda klassibändide konkurss ehk SOKK, kus astus üles üheksa bändi.

Žüriil valis võitjaks viienda klassi bändi Mjäu. Parima solisti tiitli pälvis Hendrik Talviku 6. klassist ja publiku lemmikuks osutus möödunudaastase SOKKi võitja Odav Jaapani Hotell.

Auhindu jagus rohkemgi. Nii sai näiteks parima punkariga bändi auhinna prima sotsiaal, värskeima bändi auhinna prima humanitaar ja entusiasmi preemia tertia humanitaar.

SOKKi muljeid jaganud muusik Erki Pärnoja, kelle kooli huvijuht Heidi Taal žüriisse oli palunud, oli väga tänulik, et niisugusest elamusest osa sai. “See oli tohutult inspireeriv, nii palju annet ja kõik olid erinevalt huvitavad,” ütles ta.

“Vähe sellest, et ühe klassi põhjal kokku pandud bändid on sellisel tasemel, on iga kord Sütevakasse minnes üllatav, kui avatud on selle kooli lapsed,” oli humanitaargümnaasiumis varem esinemas käinud Pärnoja vaimustuses.

Pärnoja, kellel käib parasjagu uue plaadi lindistamine, sõnas, et sai Sütevaka klassibändide konkursilt palju uut energiat, mõtteid ja inspiratsiooni praeguseks stuudiotööks.  

Žüriisse kuulusid peale Erki Pärnoja veel Erko Niit, Laura Junson, Mihkel Mõttus ja Risto Tamm.

Esimesel aastal võistles viis klassibändi ja konkursi võitis Antsu Lokid, eelmisel aastal oli võistlejaid üheksa ja parimaks kuulutati Odav Jaapani Hotell.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles