Sunseti peksusüüasi läheb taas ringkonnakohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Lebedev, Indrek Niit ja Aimar Tõnts kohtusaalis.
Allan Lebedev, Indrek Niit ja Aimar Tõnts kohtusaalis. Foto: Ants Liigus

Ööklubi Sunset juures üle kolme ja poole aasta tagasi toimunud jõhkras peksmises süüdimõistetud mehed teatasid enda süüdimõistmise vaidlustamisest Tallinna ringkonnakohtus.

Peksmises osalemise tõttu avaliku korra raskes rikkumises süüdimõistetud Indrek Niit (28), Aimar Tõnts (29), Allan Lebedev (30) ja tagaselja süüdimõistetud Ivar Närep (22) ei ole rahul Pärnu maakohtu veebruari alguses langetatud otsusega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Maakohus määras Niidule ja Närepile reaalse 11 kuu pikkuse ning Tõntsile ja Lebedevile reaalse 10 kuu pikkuse vangistuse ning määras karistused täitmisele kohtuotsuse jõustumisel. Samas on Niidul karistusest kantud kaks kuud, Närepil kuus kuud ja kaks päeva ning Tõntsil üheksa kuud ja 14 päeva.

Ühtlasi mõistis kohus meestelt kannatanu kasuks välja talle tekitatud varalise kahju katteks 1137 eurot ning mittevaralise kahju hüvitamiseks 5100 eurot.

Kuna süüdimõistetud on teatanud soovist kohtuotsus vaidlustada, teeb kohus motiveeritud otsuse 22. veebruaril.

Sunseti peksusüüasi oli maakohtus teisel ringil, sest 2009. aasta novembris tühistas Tallinna ringkonnakohus maakohtu otsuse menetlusnormide rikkumise tõttu ning saatis selle sinna tagasi uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus.

Süüdistuse järgi sõitis nelik 2007. aasta 4. augusti hilisõhtul Audi A6-ga Pärnus ööklubi Sunset juurde piiratud territooriumile, kuhu sisenemiseks neil luba puudus. Sealsamas abikaasa ja tütrega jalutanud ärimees Allain Karuse tegi meestele selle kohta märkuse, mispeale nood räige sõimu saatel noomijale kallale tungisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles