Pärnumaal sündis selle talve külmarekord

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal Kaansoos mõõdeti eile mitteametlikus meteojaamas ligi 30 kraadi külma. Kõige madalam temperatuur mõõdeti kella 7 ja 8 vahel Pärnumaal Kaansoos – 29,7 kraadi alla nulli.

„Ametlikku arvestusse see siiski ei lähe, kuna tegemist on jõe ääres asuva ebastandardse mõõtmisjaamaga,“ ütles Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluse osakonna juhataja Külli Loodla.

Eestis mõõdeti eile aga ka ametlik selle talve külmarekord, kui Kuusikul langes õhutemperatuur hommikul kella 7 ja 8 vahel 26,9 kraadini alla nulli. Pärnus mõõdeti eile kella 4 ja 5 ning samuti 6 ja 7 vahel külma 23,9 kraadi.

Eelmine selle talve külmarekord mõõdeti 16. jaanuaril Jõgeva meteojaamas, kui oli -26,3 kraadi külma.

Eelmise talve külmarekord pärineb 24. jaanuarist 2010, kui Jõgeval mõõdeti -32,4 kraadi. Kõige madalam temperatuur üldse on Eestis registreeritud 1940. aasta 17. jaanuaril, mil Jõgeval oli külma -43,5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles