Volikogu ei kehtestanud õpilaste tasuta sõidu õigust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu ei andnud üldharidus- ja kutsekoolide õpilastele õigust Pärnu linnabussides tasuta sõita, abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi ei pea linnavalitsus praeguses majanduslikus olukorras vajalikuks lisasõidusoodustusi kehtestada.

Volikogu keskfraktsiooni liige Jaanus Ots andis eile volikogule üle 1002 inimese pöördumise, milles sooviti perede raske majandusliku olukorraga põhjendades üldharidus- ja kutsekoolide õpilastele tasuta sõidu õigust.

“Tegelikult räägime Pärnu konkurentsieelisest teiste linnade ees, linna elanikkonna kahanemisest,” ütles Ots ja kutsus üles Keskerakonna esitatud eelnõu toetama.

Volikogu majanduskomisjon ja linnavalitsus lisasõidusoodustuste tegemist ei toetanud. “Praegu on volikogu kehtestanud õpilastele 63,6protsendise sõidusoodustuse,” lausus Kosenkranius.

Kosenkranius selgitas, et õpilase 30 päeva pileti hind on 5.11 eurot, täispilet selle perioodi eest maksab aga 14.06 eurot. Kui võrrelda seda maaõpilaste tasuta kooli- ja kojusõiduga, siis Pärnu õpilased võivad soodushinnaga sõita treeningutele, sõpradele külla kui niisama vaba aega veetma.

Ühistranspordi korraldamiseks kulus Pärnu linnal eelmisel aastal 48 miljonit krooni, piletimüügist laekus 20 miljonit. Ülejäänud 28 miljonit krooni kaetakse eelarvest ehk kõigi pärnakate maksutulude arvelt.

Pärnu linnabussides võivad tasuta sõita 70aastased ja vanemad inimesed, vähemalt neljalapselise pere liikmed, kaitseväe vormiriietuses ajateenijad, eestkoste all isikud ning puudega lapse ja sügava puudega isiku saatjad. Õpilastele ja pensionäridele on kehtestatud soodushinnad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles