Kaka kuulutab kevadet

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildikesed Pärnu tänavatelt sobiks illustreerima Andrus Kiviräha lasteraamatut “Kaka ja kevad”. Illustraatoreid või nende eeskostjaid ootab aga vahelejäämise korral kuni 400 euro suurune trahv.
Pildikesed Pärnu tänavatelt sobiks illustreerima Andrus Kiviräha lasteraamatut “Kaka ja kevad”. Illustraatoreid või nende eeskostjaid ootab aga vahelejäämise korral kuni 400 euro suurune trahv. Foto: Ants Liigus

Kevad on Pärnusse jõudnud – kindel märk sellest on lumistele linnatänavatele ja parkidele tugevalt tooni andvad kakagarneeringuga uriinikollast karva laigud ja loigud.

Ometi ei oska kõik inimesed maastikukujundajatest pudulojuste loomingut väärtustada. “Pärnu rand on miiniväli,” kurjustas pärnakas Elin Rand.

“Käisin lastega pühapäeval jalutamas, igal pool hunnikud. Selle asemel et lapsed saaksid end välja elada, ronida, turnida ja joosta, tuli neid kogu aeg ettevaatlikkusele manitseda, et nad koerasita sisse ei astuks,” jäi Rannale promenaadil nähtust mõru maitse suhu.

“See hakkab nüüd lume sulamisega välja tulema kõik,” on väljaheiteväljad linnavalitsuse avalike suhete nõunikule Maria Murakas-Ollolegi silma ja ninna hakanud.

Siiski ei kavatse tema või linnavalitsus nüüd hoogtööpäeva korraldada. “Ämber ja kindad käes, hakata ükshaaval neid korjama ei ole mõtet,” märkis Murakas-Ollo. Samuti ei ole linnavõimul plaanis sel teemal vaibale kutsuda ettevõtjaid, kelle ülesanne on linnatänavate puhtuse eest hea seista.

“Junnikorjamine pole aktuaalne, libedustõrje on praegu number üks,” on linnavalitsus prioriteedid paika pannud. Seega tuleb fekaalidest häiritud kodanikel kannatust varuda ja oodata, kuni lumesulamisveed väljaheited vulisedes kaasa viivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles