Läti pagariäri avab Pärnus uksed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti pagariäris Pärnamäed valmivad tooted tehakse käsitsi. Pildil juuretisetünnid.
Läti pagariäris Pärnamäed valmivad tooted tehakse käsitsi. Pildil juuretisetünnid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel nädalal Pärnus avatava lätlastele kuuluva pagariäri nomenklatuuri kuulub sadakond toodet, millest paljud on Rujienas või Valkas sama firma ärides käinud eestlastele juba lemmikuks saanud.

Lätis kannab kahele mehele, Dagnis Čakursile ja Andris Petersonsile kuuluv firma Liepkalni nime. Eestis sai siin Läti pagari- ja kondiitritooteid valmistama hakkav osaühing nimeks Pärnamäed, mis on Läti nime tõlge, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tööd hakkab ettevõte pakkuma kümmekonnale inimesele. Esimestel kuudel on kohal Läti spetsialistid, kes jälgivad, et nende ajaloolistest retseptidest ikka kinni peetaks. Andris Petersons on firmat Pärnus käivitanud juba pool aastat.

Ettevõtte nomenklatuuri kuulub sadakond toodet. "Kui võtame kõik tooted, mis kassast läbi müüakse, jäävad nad saja ringi. Nendest 30 on leivad-saiad, ülejäänud küpsised, kondiitritooted, saiakesed ja muud tooted, mida poeletilt leida võib," selgitas Lank.

Kõik uues pagariäris tehtavad tooted valmistatakse käsitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles