Pildid: legendaarsete esikaante rändnäitus peatub Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kontserdimajas avatakse Postimehe 160. aastapäeva ja Arvamus, Kultuuri (AK) kümnenda aastapäeva puhul näitus "Kontekstist välja".

Väljapanekul saab näha AK auhinnatud ja legendaarseid esikaasi viimasest kümnest aastast.

AK on laupäeviti ilmuv Postimehe lisaleht, mille esimene number anti välja 13. jaanuaril 2007. Sel laupäeval ilmus 414. number.

AK tiim koosneb Postimehe arvamus- ja kultuuritoimetusest. AK toimetuse juhataja, Postimehe arvamustoimetuse juhi Neeme Korvi sõnutsi on AK eriline ja taotleb võõritusefekti nii sisus kui vormis, nii argi- kui kultuuriajakirjanduse ja avaliku arvamuse kontekstis, isegi põhiväljaande Postimehe kontekstis. 

"See näitus on ühest küljest ajarännak kümne aasta jooksul avalikku arvamust mõjutanud sündmuste rajal, teisalt on see osa AK olemusest, mis avaneb Postimehe peakujundaja Jaanus Koovi efektsete plakatlike esikaante kaudu," tutvustas Korv.

Eesti ajalehtede liidu kujunduskonkursi žürii valis mullu AK Eesti parima kujundusega paberleheks, peale selle on AK võitnud rahvusvahelisi kujundusauhindu.

Näitus jääb avatuks 6. juunini. Seda saab vaadata kassa lahtiolekuajal esmaspäevast reedeni 10–17 ja kontserdikülastajad saavad väljapanekuga tutvuda kontsertide eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles