Valitsus eraldab Tori hobusekasvandusele 1,9 miljonit eurot

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi valitsus eraldas Tori hobumajanduskeskusele 1,9 miljonit eurot.
Vabariigi valitsus eraldas Tori hobumajanduskeskusele 1,9 miljonit eurot. Foto: Gertrud Alatare/

Vabariigi valitsus otsustas tänahommikusel istungil eraldada Tori hobumajanduskeskusele 1,9 miljonit eurot.

Niisiis eraldab valitsus maaeluministeeriumile omandireformi reservfondist tagastamatu toetusena 1 745 000 eurot hobumajanduskeskuse investeeringuteks ja tegevuskuludeks. Hobusekasvandust haldav Eesti põllumajandusmuuseum saab hobumajanduskeskuse tegevuskuludeks 160 000 eurot.

Juuni lõpuks peab maaeluminister Tarmo Tamm esitama valitsusele ettepaneku Tori hobumajanduskeskuse ja maaeluministeeriumi hallatavate muuseumide tegevuse ümberkorraldamise võimaliku juriidilise vormi kohta.

Plaani kohaselt saab Tori hobumajandusekeskus osaks maaeluministeeriumi loodavast sihtasutusest. Sinna kuuluma hakkavad muuseumid peaksid ühendama parimaid teadmisi ja soodustama omavahelist koostööd.

Maaeluministeeriumi teatel on loodava sihtasutuse mõte Eesti põllumajanduse ajalooga seotud materjali koguda, säilitada, uurida ja vahendada hariduslikel, teaduslikel ja elamuslikel eesmärkidel. Samuti tahetakse välja arendada ja säilitada ajalooline ja kultuuripärandina oluline hobumajanduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles