Siseturism Pärnumaale kasvas ligi 13 protsenti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa majutusettevõtted suutsid tõsta mullu regioonis ööbinud siseturistide arvu 12,7 protsenti, milles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso hinnangul oli oluline roll majutusettevõtete aktiivsel osavõtul “Puhka Eestis” kampaaniast.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso kutsub tänavugi Pärnumaa majutusettevõtteid “Puhka Eestis” kampaaniast osa võtma. “Kohalikel turismiettevõtetel on põhjust pingutada, sest endiselt kulutavad Eesti elanikud aastas välisreisidele pea kaheksa korda rohkem raha kui siseturismile,” ütles Mutso.

Tänavune „Puhka Eestis“ kampaania kestab 17. aprillist 1. maini ning selle eesmärk on  tutvustada kodumaal puhkamise võimalusi ja suurendada reisimist ka hooajavälisel perioodil. Kampaaniat kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond, teatas EASi kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli.

“Kampaanias ootame osalema nii 124 puhkaeestis.ee andmebaasis olevat Pärnumaa majutusettevõtet kui teisi ettevõtteid, kes Eesti puhkusevõimalusi tutvustava portaaliga veel liitunud pole. Puhkaeestis.ee portaalis osalemine on ettevõtetele tasuta, kuid kampaanias kaasa löömiseks tuleb neil koostada omapoolsed puhkusepaketid. Suurema tähelepanu saavutamiseks soovitame turismiettevõtjail panustada näiteks auhindadega kampaaniamängudesse,” ütles Mutso.

“Puhka Eestis” kevadkampaania peamine väljund on Eestis puhkamise võimalusi ja vaatamisväärsusi tutvustav portaal www.puhkaeestis.ee, mida reklaamitakse internetis ja televisioonis.

Statistikaameti andmetel ööbis Pärnumaa majutusettevõtetes mullu 110 853 ning 2009. aastal 98 349 siseturisti.

Kõige populaarsemad siseturismi sihtkohad majutusettevõtetes veedetud ööde põhjal on püsinud viimastel aastatel samad: Tallinn, Ida-Virumaa, Pärnu, Saare maakond, Tartu, Valgamaa ja Lääne-Virumaa.

2010. aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes kokku 837 811 siseturisti, mis on üheksa protsenti enam kui aasta varem. Siseturismi tõusutrend on jätkunud tänavugi – jaanuaris kasutas Eesti majutusettevõtete teenuseid 55 000 siseturisti ehk seitse protsenti enam kui möödunud aastal samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles