Lõviklubi viis Shalomi lastemaja lapsed Estoniasse

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lions Club Pärnu Livonia korraldas Pärnu Shalomi lastemaja lastele huvireisi Tallinnasse, koos tehti linnaekskursioon, lõunatati McDonald’sis ja vaadati Estonias lastelavastust “Pipi Pikksukk”.

Lastemaja juhataja Kristi Ollino sõnutsi olid kõik elamustest põnevil, kuna varem pole lastemaja pealinnas ekskursioonil ega Estonias käinud. Lions Clubi liikmed kiitsid omakorda pika päeva hästi vastu pidanud lapsi.

“Nad olid hästi tublid ja kõigest huvitunud,” rääkis Lily Allas LC Pärnu Livoniast. “Soovisime lastele korraldada midagi harivat, leidsime, et selleks võiks olla teatrietendus. Kaasasime ekskursiooni korraldamisse isklikke kontakte, näiteks McDonald’s tegi sponsorkorras lastele lõunasöögi välja.”

Lastemajas tegeldakse raskustesse sattunud perede lastega. LC Pärnu Livonia klubi seovad Shalomiga sõprussidemed juba kolmandat aastat. Lastemaja lapsed on lõviklubi vedamisel pidanud ilu- ja tervisepäeva, osalenud kinoõhtul Anni akadeemia kohvikus ja tähistanud Eesti Vabariigi aastapäeva Kaitseliidu majas. Viimati peeti ühiselt vastlapäeva.

Lõviklubi suurimaks kingituseks peab Ollino klubi liikmete rahalise toe ja praktilise abiga lastemajasse ehitatud dušinurka.

“Paljud pered elavad väga kitsastes tingimustes, kus vahel puuduvad pesemisvõimalused üldse,” rääkis juhataja. “Sellepärast unistasime lastemajas dušinurgast juba ammu ja see on praegu tihedas kasutuses.”

Klubi liikme Kaido Tuulemäe sõnutsi on nende eesmärk tegelda Shalomi lastemaja klientidega süsteemselt, et lapsed tunneksid täiskasvanud sõprade tuge.

“Lions’ite liikumist iseloomustab oma vabast ajast teenitud raha panustamine heategevusse,” selgitas Tuulemäe. “Tahame inimestele teadvustada, et igaüks on heategevuseks võimeline, selleks ei pea olema rikas.”

LC Pärnu Livonia liikmed on näiteks müünud Pärnu kolledži suurpuhastusturul omaküpsetatud vahvleid, saadud tulu annetati loomade varjupaigale ravimite ja parasiiditõrjevahendite ostuks.

Hansapäevadel müüdi rinnamärke sihiga koguda raha harivateks üritusteks Shalomi lastemajas ja Anni akadeemias, mis on teine LC Livonia toetatav organisatsioon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles