Pärnu Postimees kajastab kohalike noorte peomuljeid kogu nädala

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu. Arhiivifoto.
Laulupidu. Arhiivifoto. Foto: Ants Liigus

Noorte laulu- ja tantsupeonädal on alanud, täna sõidavad noortepeole tantsijad ja võimlejad. Pärnu Postimees kajastab tänasest peo lõpuni kodumaakonna noorte peoliste tegemisi ja muljeid. Ootame kõiki lehelugejaid Pärnu Postimehe digi- ja paberlehe vahendusel kohalikele noortele kaasa elama.

Toome teieni lauljate, tantsijate, võimlejate ja rahvamuusikute peomuljeid piltide, videote ja tekstide abil. Pärnu Postimehes kajastatakse XII noorte laulu- ja tantsupeo "Mina jään" kontserte ja rongkäiku, samuti peoproove, lustlikke seiku ja juhtumisi.

Alanud peonädal toob Tallinna pea 37 000 esinejat ja kümneid tuhandeid pealtvaatajaid. Üle 19 000 noore majutatakse sel nädalal Tallinna koolimajadesse.

Pärnu linnast osaleb noortepeol 1402 ja maakonnast 892 inimest.

Pealinna staadionidel ja harjutusväljakutel teeb tänasest proovi ligemale 8500 tantsijat-võimlejat. Lauljad sõidavad Tallinna reedel.

Noorte laulupeo peadirigent on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja Margus Toomla. Rahvamuusikute kontserti loominguline juht on Juhan Uppin.

XII noorte laulu- ja tantsupidu toimub reedest pühapäevani Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles