Linnavalitsus palub veel natuke kannatust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseid kannatusi paljudel Pärnu tänavatel peaksid tänavu kroonima siledad teekatted, millele ehitaja peab andma kaheaastase garantiiaja, ja puhas joogivesi, mille nimel ju linna pahupidi pööramine ette võeti.
Praeguseid kannatusi paljudel Pärnu tänavatel peaksid tänavu kroonima siledad teekatted, millele ehitaja peab andma kaheaastase garantiiaja, ja puhas joogivesi, mille nimel ju linna pahupidi pööramine ette võeti. Foto: Ants Liigus

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius avaldas kuupäevalise graafiku, mille järgi juba lähinädalatel saavad Rääma ja Ülejõe tänavad, mis uue veevärgi ehituse käigus lahti kaevati, püsiva teekatte senise ajutise asemele.

“Suur osa tänavusest tänavakatte uuendamisest ongi seotud AS Pärnu Vee tellimusel paigaldatavate vee- ja kanalisatsioonitorustikega, sest veefirmal lasub kohustus pärast torutöid tänavad taastada,” sõnas Korenkranius. “Mullu sai Pärnus uue asfaltkatte ligikaudu 13 000 ruutmeetrit tänavaid, tänavu on plaanis asfaldiga katta 12 000 ruutmeetrit.”

Peale selle on linna majandusosakonnale eraldatud 467 000 eurot tänavate löökaukude lappimiseks ja eriti halvas seisus tänavakatete asfaltimiseks.

“Praegu on majandusosakonnas täpsustamisel need tänavad, kus kattetööd tänavu ette võetakse,” sõnas Pärnu kommunaalmajandust kureeriv abilinnapea. “Seepärast ei saa ma praegu täpselt öelda, millistel tänavatel asfaltkatte uuendamine ette võetakse, Pärnu veemajanduse parandamisega seotud teetööd on aga ajaliseltki kokku lepitud.”

Kesklinna tänavate ajagraafik

Pika tänava haljasalal mais algavate torutööde jäljed peavad olema kadunud 31. maiks nagu ka samal tänaval toruühenduste ehitamise jäljed.

Kuninga tänav olgu kaevamistöödest taastatud 27. maiks, kusjuures tänava rekonstrueerimise käigus ehitatakse sõidutee kitsamaks ja kõnnitee laiemaks, nii et tänavale ulatuvatest treppidest lapsevankrigagi ilma sõiduteele põikamata mööda saab.

Ringi tänava kaevatavad lõigud tuleb taastada 31. maiks.

Rüütli tänava Hommiku ja Vanapargi tänava vaheline lõik peab valmis saama 29. aprilliks, Aia tänav 10. juuniks ja Vee tänav juba 19. aprilliks.

Pühavaimu tänaval tehtavate torutööde jäljed kaovad linnapildist 27. maiks.

Nikolai, Malmö ja Uuel tänaval on torutööd ja teekatte taastamine kavandatud sügisele ning seal peavad tänavad ilusad olema 9. septembriks.

Samal ajal tuleb arvestada, et graafikusse võivad vanalinnas korrektiive teha arheoloogilise uurimise vajadusest tingitud sundseisakud, mida ei saa prognoosida.

Juuni keskpaigast augusti keskpaigani linnavalitsus kesklinnas tänavaid kaevata ei luba, välja arvatud avariitööd.

Tööde kulg Ülejõel

Vahe tänav peab saama uuesti pinnatud 20. juuniks. Rõugu tänava kate lubatakse taastada 6. juuniks, Rahu tänav 30. juuniks ja samasugune töö Sarve ja Turu tänaval ära teha 13. juuniks.

Lubja tänava katend tehakse Sarve ja Vana-Sauga tänava vahel pärast torutöid uueks 28. juuniks ning Voorimehe–Sarve lõigul juuli alguseks. Vana-Sauga tänav Hobuse ja Lubja tänava vahel lubatakse üles kaevata mai alguses ja korda teha 23. maiks.

Toru- ja pindamistööde lõpetamise tähtaeg Kitse tänaval on 18. juuli.

Ilmnevaid vaegtöid lubab graafik Ülejõel teha 15. augustini.

Tallinna tänav, kus torutöid taas alustati, taastatakse mais, Voorimehe ja Turu tänav hiljemalt juunis.

Tänavate taastamine Räämal

Oja tänav Niidu ja Liblika tänava vahelisel lõigul peab korda saama 20. juuniks ning Pirni–Tähe lõigul 8. septembriks.

Tamme tänava kate, mis Õuna ja Lina tänava vahel mais üles võetakse, taastatakse graafiku alusel 20. juuniks. Sama tehakse juunis Kanepi tänavaga, mis taastatakse 18. juuliks.

Ploomi tänav kistakse torutööde pärast üles juulis ja taastatakse 22. augustiks. Samuti juulis läheb torutööde alla Männi tänav Rohu ja Lille vahelisel lõigul ja antakse elanike käsutusse terveks tehtuna 15. augustil.

Mais kaevatav Kuu tänav taastatakse 20. juuniks, samuti Pirni tänav.

Liblika tänavale peaks kopp sõitma 23. mail ja teekatend taastatama 13. juuniks.

Kuna loetletud tööde puhul võib ette tulla ootamatuid viivitusi, on linnavalitsus kokku leppinud nõndanimetatud viimase tähtaja.

“Üldine tööde lõpptähtaeg Pärnu tänavatel on novembri algus,” sõnas Kosenkranius. “Selleks ajaks olgu kõik eelmisel aastal või tänavu alustatud torutööd lõpetatud, kaevikud kinni aetud ja tänavatele uus kate pandud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles