Riigikohus teeb otsuse Viisitamme süüasjas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm (paremal) ja Simmo Saar Pärnu maakohtu saalis.
Mart Viisitamm (paremal) ja Simmo Saar Pärnu maakohtu saalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigikohus vaagis Pärnu keskerakondlasest ekslinnapea Mart Viisitamme ja endise abilinnapea Simmo Saare süüasja ning langetab selles otsuse kuu jooksul.

Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman taotles riigikohtult Viisitamme (30) ja Saare (30) õigeksmõistmise tühistamist, sest leiab, et nende süü kuritegudes on tõendatud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Peale prokuröri vaidlustas Tallinna ringkonnakohtu otsuse kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõistetud Saare kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv ja seda menetluskulude hüvitamise osas.

"Menetluskulude hüvitamine vaid 340 000 krooni ulatuses on ebaõiglane, arvestades asjaolu, et tegelikud kulutused ulatusid pea 600 000 kroonini," on Saar ERRile varem öelnud.

Saare sõnul ei saa pidada normaalseks olukorda, kus inimene ei saa õigeksmõistva otsuse korral sajaprotsendiliselt õigusabile kulutatud raha tagasi.

Mullu detsembris tühistas ringkonnakohus Pärnu maakohtu otsuse Viistamme ja Saare süüdimõistmise kohta ning neilt menetluskulude, sealhulgas dokumendiekspertiisi maksumuse väljamõistmise ning nende õigusabikulude hüvitamata jätmises.

Ringkonnakohus tegi uue otsuse, millega mõistis Viisitamme ja Saare neile kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles