Video ja galerii: Weekend Festivali ala päev enne avamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme algava Weekend Festival Balticu eel on Pärnu rannaliival juba nädalaid töötanud sajad ehitusmehed ja ringi siblinud korraldajad-vabatahtlikud.

Kolm lava on püsti, tualetid paigaldatud, kunstpalmipuud rannaliivas – festivali sujuvaks toimimiseks on tähtsamad tööd tehtud.

Pressiesindaja Gunnar Viese sõnutsi on graafikus püsitud, aga viimase 24 tunniga jõutakse veel palju teha. "Kõik on siiani hästi sujunud, probleeme pole esinenud," kinnitas pressiesindaja täna. Ilm on lootustandev, huviliste hulk samuti.

Viese andmetel osaleb festivalil päevas vähemalt 25 000 inimest ja see number kasvab. Ligemale 80 plaadikeerutaja esinemine on kohale meelitanud nii kohalikke kui välisriikide külastajaid, piletipunktis kohtasime Aasia päritolu noormehigi.

Ala ehitust käis uudistamas abilinnapea Rainer Aavik, kes on enda ütlust mööda korraldajatega kogu aasta suhelnud, koostöö on sujunud viperusteta. "Üritus on linnalegi kasulik. 100 000 inimese saabumine toob kasu kohalikele ettevõtetele," selgitas Aavik festivali mõju. Abilinnapea hinnangul on tänavune alaplaneering eelmiste aastatega võrreldes paranenud, liigelda mugavam, üldplaan muljet avaldavam. 

Selleaastane festivaliala tundub küll väiksem, kuid on see-eest kompaktne: lavade asukoht ja jalakäijate koridorid on strateegiliselt läbi mõeldud. Peasissepääs asub Mere puiesteel, pealava paikneb Sunseti ööklubi kõrval.

Weekend Festival toimub 3.–5. augustini, nädala lõpuni pääsevad Mere puiestee ja rannahoone vahelisele alale vaid festivalipassi omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles