Weekendi publik annetas vähihaigete heaks 3200 eurot

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival Baltic kolmas päev.
Weekend Festival Baltic kolmas päev. Foto: Madis Sinivee

Eelmisel nädalal Pärnus Weekend Festivalil kogunes vähiravifondi "Kingitud elu" annetuskastidesse ligikaudu 3200 eurot. Niisama palju annetusi sai fond selle festivali publikult mullugi.

Vähiravifondi vabatahtlikud korjasid Weekendi alal annetusi kõigil kolmel festivaliõhtul.

"Muusika tümpsus, testosteroon möllas, ribid särisesid ja märjuke voolas, aga vähiravifond andis kõikidele võimaluse teha spontaanne heategu," ütles vähiravifondi "Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu. "Harjutasime Eesti noori mõttega, et isetu andmine võib olla kihvt ehk noortepäraselt öeldes cool. Lõpuks oli meeldiv tõdeda, et ei ole see meie noorsugu veel midagi nii hukas, kui räägitakse: viis korda astuvad annetuskastist mööda, kuid kuuendal ikkagi annetavad. Harjutamine teeb meistriks!"

"Peale rahaliste annetuste saime põsemusi ja kuus kallistust," rääkis Tänavsuu. "Võib-olla jäi tänu meie kasti kukutatud eurodele mõni õlleke või suitsupakk ostmata, mis on ju positiivne. Täname kõiki annetajaid ja Weekend Festivali korraldajaid."

Sel nädalal on fondi vabatahtlikud Paides arvamusfestivalil ja Käsmus Viru folgil.

Lahked annetajad on võimaldanud vähiravifondil sel aastal kinkida lootuse ja viimase õlekõrre 60 inimesele, panustades nende hädavajalikku ravisse kokku 781 000 eurot. Kuna abivajajaid on olnud erakordselt palju ja fondil reserv peaaegu puudub, kutsub "Kingitud elu" ikka veel kõiki üles vähihaigete võitlust toetama.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud elu" asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest koguneva piires nende patsientide raviarved, kelle arstimeid Eesti haigekassa ei kompenseeri. Fondi nõukokku, mis otsustab, kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa, Kadri Putnik, Tartu Ülikooli hematoloogia eriala dotsent Edward Laane, ettevõtja ja Belgia aukonsul Eestis Erik Sakkov, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles