Juunis Tallinna maantee R-kioski seifi tühjendanud vennad tabati Sloveenias

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. juunil kella 10 paiku teatati politseile, et Pärnu Tallinna maantee kioskisse sisenes kaks meest, kellest üks liikus kioski tagaruumi ja haaras avatud seifist kaasa koti 880 euroga.
22. juunil kella 10 paiku teatati politseile, et Pärnu Tallinna maantee kioskisse sisenes kaks meest, kellest üks liikus kioski tagaruumi ja haaras avatud seifist kaasa koti 880 euroga. Foto: Märt Pilme

Tänavu 22. juunil kella 10 paiku teatati politseile, et Pärnu Tallinna maantee kioskisse sisenes kaks meest, kellest üks suundus kioski tagaruumi ja haaras avatud seifist kaasa koti 880 euroga.

Täna mõistis Pärnu maakohus kokkuleppemenetluses 33aastase Bobi ja 34aastase Cristofoni süüdi võõra vallasasja äravõtmises ja mõistis mõlemale karistuseks aasta vangistust.

Vennad peeti kinni Sloveenias. Nad on olnud kuu ja kaks päeva vahi all. Ülejäänud karistust ei pöörata täitmisele, kui nad ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime järgmist tahtlikku kuritegu. Lisakaristusena määras kohus meestele riigist väljasaatmise koos sissesõidukeeluga kolmeks aastaks.

"Kui varas Eestist saagiga lahkub, ei tähenda see enam ammu, et ta on pääsenud," märkis Lääne ringkonnaprokurör Pille Juhkov. "Politsei teeb iga päev head koostööd kolleegidega kogu Euroopast ja passikontrollita riigipiire ületades jätavad kurjategijad endast maha küllaldaselt jälgi."

Prokurör toonitas kurjategijatele määratud lisakaristuse tähtsust. "Riigist väljasaatmine ja sissesõidukeeld tagab, et nad ei pääse siia enam kuritegusid toime panema," kinnitas Juhkov.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Bobi ja Cristofoni selles, et nad sisenesid 22. juunil Pärnus Tallinna maanteel R-kioskisse ja võtsid vägivalda kasutamata seifist pangakoti koos 880 euroga.

Cristofon juhtis müüja tähelepanu kõrvale, paludes tal näidata külmikust jäätisi. Kui müüja märkas vargust, põgenesid mehed kioskist.

Süüdimõistetud on vargusega tekitatud kahju kioskile hüvitanud.

Meestelt mõisteti menetluskuludena välja sunniraha, kaitsja tasu ja ekspertiisi kulud kogusummas 3465 eurot ja 34 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles