Pool spordiplatsi jääb parklaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Vana-Sauga tänaval asuvast asfalteeritud platsist jääb osa edaspidigi kasutamiseks parklana ja osa alast jääb korvpalli päralt.
Pärnus Vana-Sauga tänaval asuvast asfalteeritud platsist jääb osa edaspidigi kasutamiseks parklana ja osa alast jääb korvpalli päralt. Foto: Lugeja pilt

Ajendatuna Pärnu Postimehe veebiväljaandes avaldatud lugeja pildist parklast spordiväljakul, käis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi koos linnavalitsuse liikmetega eile Vana-Saugas kohtumas Scanfil OÜ juhatuse liikme Jari Perttu Huovineniga, et probleemile lahendus leida.

Pärnu Postimehe lugeja saatis eelmisel nädalal veebitoimetusele foto Pärnust Vana-Sauga tänavalt, kus mitukümmend autot on leidnud parkimiskoha asfalteeritud korvpalliväljakul. Pildi autori andmetel on parkijad elektroonikaseadmete tootja Scanfil töötajad.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo lubas pärast linnavalitsusele vihje edastamist, et linnavõim paigaldab platsi juurde liiklust reguleerivad märgid, mis peaksid autod spordiväljakult eemal hoidma.

Nüüd on selgunud, et märke siiski ei paigaldata, sest korvpallikonstruktsioonidega plats polegi spordiväljak.

„Kohe algatuseks tuleb öelda, et autode parkimine nimetatud alal ei ole vastuolus kehtiva maakasutuse sihtotstarbega - tegemist on jätkuvalt riigi omandis oleva transpordimaaga, mille on maavanem oma otsusega andnud munitsipaalomandisse ning mille linna omandisse vormistamine on käesoleval hetkel pooleli,“ selgitas Kivimägi.

Oletatavalt kodanikuinitsiatiivi korras on transpordimaa otsa ja küljele paigaldatud korvpallikonstruktsioonid, mis on märk sellest, et faktiliselt kasutatakse asfaltplatsi suvisel ajal pallimängu kohana.

Eilsel kohtumisel lepiti kokku, et mõistlik on arvestada mõlema osapoole huvidega: osa alast jääb edaspidigi kasutamiseks parklana ja osa alast jääb korvpalli päralt.

„Üks idee on üks korvpallikonstruktsioon ümber tõsta, et saavutada palliplatsi parem kompaktsus ja selgem eraldatus parklast,“ sõnas Kivimägi.

„Et meile pole teada korvpallikonstruktsioonide paigaldaja, oleks kena, kui ta annaks endast linnavalitsusele teada, et teha ümberpaigutamine konstruktsioonide faktilise omanikuga kooskõlastatult,“ ütles Kivimägi. „Kui sellest meile teada ei anta, teeme seda omal initsiatiivil, kuivõrd sisuliselt on tegemist omavolilise ettevõtmisega, mida me küll vähimalgi määral antud juhul rõhutada ei taha.“

Murakas-Ollo sõnutsi võib linnaruumi puudutavatest tähelepanekutest anda teada Pärnu linnavalitsuse infotelefonil 15 505 või välkpostiga aadressil 15505@lv.parnu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles