Sauga jõkke karanud neiu vettehüpe jäi videole

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelise neidude julmad mängud Sauga jõe ääres jäid Pärnu lahe merepääste seltsi turvakaamera vaatevälja.
Teismelise neidude julmad mängud Sauga jõe ääres jäid Pärnu lahe merepääste seltsi turvakaamera vaatevälja. Foto: Pärnu lahe merepääste selts

Esmaspäeva õhtul Pärnus Sauga jõe jalakäijate silla juures kail aega veetnud neidudekamba tegevus ja ühe tüdruku jõkkehüppamine jäi Pärnu lahe merepäästeseltsi turvakaamera salvestisele.

Videolt on näha, kuidas vette valmistub hüppama kolm neidu, kellest üks tõepoolest vette kargab ja kaks enne üheskoos kai äärele jooksmist hoo maha võtavad. Videolt on näha, kuidas vettehüpanust vasakul oleva neiu käsi puudutab sõbranna selga. Video põhjal võib igaüks ise tõlgendada, kas ta tõukab sõbrannat jõkke või pidurdab niiviisi oma hoogu.

Pärnu lahe merepäästeseltsi juhatuse liikme Norman Talsoni sõnutsi võivad jäisesse vette hüppamisel olla väga kurvad tagajärjed. „See oli üsnagi rumal tegu,“ kommenteeris ta neidude käitumist.

Talsoni sõnade järgi on vee temperatuur praegu ligikaudu 5 kraadi ja nii jahedasse vette hüpata on eluohtlik.

„Nii külma vette sattunut võib tabada termošokk, mis võib häirida südame tööd. Võib tekkida infarktilaadne seisund. Külma vette hüppamisel pulss kiireneb ja veresooned ahenevad,“ selgitas ta, lisades, et nii reageerib iga inimese organism, sõltumata vanusest.

Samuti võivad veesolijal tekkida käe-, jala-, selja- või kaelalihaste krambid ning kangestunud hädaline võib vajuda põhja kui kivi. Ohtlik võib olla alajahtumine.

Pärnu lahe merepäästeseltsi juhatuse liikme jutu järgi peaks veemõnude nautijad minema jahedamasse vette mitte ainult praegu, vaid suvelgi aegamisi, mitte sinna järsku sisse hüppama.

Talson ütles, et Sauga jõe jalakäijate silla kõrval asuv kai on eravaldus. Ta märkis, et viisakalt käituvaid inimesi sealt ära ei aeta, ent pahandusetegijatega nii leebed ei olda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles