Päikesejänku lasteaias juhib liiklust valgusfoor

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vaikjärv ja Maret Põlluste loodavad, et mudilased saavad tänu valgusfoorile juba lasteaias selgeks punase tule ees peatumise tähtsuse.
Jüri Vaikjärv ja Maret Põlluste loodavad, et mudilased saavad tänu valgusfoorile juba lasteaias selgeks punase tule ees peatumise tähtsuse. Foto: Urmas Luik

Eile sätiti Päikesejänku lasteaia liiklusväljakule üles väike valgusfoor, mis aitab mudilastel pärisliikluse tarkusi selgeks saada.

“Mida laps mänguhoos selgeks õpib, seda mäletab ta terve elu,” arvas foori lasteaiale kingituseks valmistanud Jüri Vaikjärv, kes tuntud vanaautode taastajana.

“Lapsed palusid mind, et teeksin neile valgusfoori. Nemad on nii palju näinud, kuidas liikluses tädid ja onud punast foorituld eiravad, ja nad tahavad ise distsiplineeritud liiklejateks saada,” rääkis Vaikjärv.

Väikestest jalgratturitest kihav lasteaia liiklusväljak valmis suuresti lastevanemate ja sponsorite abiga juba üle viie aasta tagasi ning sellel on mitu aastat peetud ülelinnalisi lasteaedade jalgrattaüritusi. Täna äratatakse Päikesejänku jalgrattapäeval taas koos Ülejõe teiste lasteaedade vanemate rühmade lastega kaherattalised talveunest.

“Meil on olnud hea koostöö Lääne regionaalse maanteeameti liiklusohutuse osakonnaga, külas on käinud politseinikud ja Lõvi Leo,” rääkis Päikesejänku lasteaia õppealajuhataja Maret Põlluste. “Lapsed saavad liiklusväljakul esmased ohutu liiklemise reeglid teada, räägime liiklusmärkidest, rattakiivrite tähtsusest jne.”

Päikesejänku lasteaias töötab “lapo”: helkurvestiga “lasteaiapolitseinikud” jälgivad, et väikesed ratturid teedel kihutamisega liialt hoogu ei läheks ja reegleid täidaksid. Mitme hoiatusega liiklusrikkujalt võetakse sõiduluba, mille saab tagasi pärast nn eksami tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles