Algas Pärnumaa suvekampaania Venemaal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi metrooplakat, mis kutsus piiterlasi 2011. aastal Pärnusse puhkama.
Peterburi metrooplakat, mis kutsus piiterlasi 2011. aastal Pärnusse puhkama. Foto: Pärnu linnavalitsus

Maikuus toimub turunduskampaania Peterburis, mis kutsub suvepuhkust veetma Pärnusse. Kampaania reklaamnäoks on Venemaa tuntud kino- ja teatrinäitleja ning režissöör Irina Apeksimova.

Näitlejanna on maininud, et oma kiiretempolises elus unistab ta aeg-ajalt kohast, kus on rahulik ja ilus ning kus pole vaja kiirustada. Kohast, kus meri on aknast näha ja ümberringi kaunis loodus ning kus saaks rahulikult olla iseendaga. Et Pärnu linn on just selline, võttis  Irina Apeksimova küllakutse Pärnusse lahkelt vastu ja veedab suvise puhkuse Tervise Paradiisis, vahendas Pärnu linnavalitsuse välissuhete- ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks.

Näitlejanna siin veedetud aega kajastatakse hiljem Venemaa pressis.

Kampaania sõnumi edastamiseks kasutatakse mais Peterburi metroos suuri välireklaami pindasid ning Peterburi koostööpartneritele, reisibüroodele ja klientidele edastatakse sõnumit toetav elektrooniline uudiskiri. Uudiskiri tutvustab Pärnu linna ja maakonna suviseid puhkamisvõimalusi ja sisaldab häid pakkumisi ettevõtjatelt. Peale selle saab osaleda mängus, mille auhinnad toovad külastaja Pärnusse.

Vene turistide Pärnu külastused on viimasel ajal üha kasvanud. Seda näitab ööbimiste arv Pärnus: 2009. aastal 8348 ööd ja 2010. aastal 11 795 ööd.

Samuti on trend kasvav, kui võrrelda käesoleva aasta kahte esimest kuud 2010. aastaga. Kui 2010. aasta jaanuari- ja veebruarikuus veetsid Vene turistid Pärnu majutusasutustes kokku 1143 ööd, siis käesoleva aasta kahe esimese kuu jooksul on 3297 ööd.

Pärnut kui reisisihti on eelnevatel aastatel tutvustatud INWETEXi turismimessil ja turunduskampaaniate raames Peterburis.

Peterburi turule suunatud kampaania on Pärnumaa turundusprojekti raames toimuv tegevus, mida rahastatakse EASi avaliku ja kolmanda sektori turismiturunduse meetmest. Omafinantseeringu osa tuleb Pärnu linnalt ja Pärnumaa omavalitsuste liidult. Kampaania viiakse läbi koostöös SA Pärnumaa Turismi, Pärnu linnavalitsuse ja kohalike ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles