Veepatrullid alustavad Pärnus hooaega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu vetel algab navigatsioonihooaeg ja tööd alustavad veepatrullid, kelle ülesanne on mereturvalisuse ja järelevalve tagamine veekogudel.
 

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu ütles, et seoses politsei ja piirivalve ühinemisega tekkis vajadus ühendada paremini kahe ameti seni eraldi toiminud tegevused veekogudel.

Toomsalu sõnutsi koordineerib alates tänavusest navigatsiooniperioodist ühtset veealast tegevust piirivalvebüroo, kaasates veepolitsei ja piirivalvepatrulli parimad praktikad ühtse eesmärgi nimel – et merel üheskoos turvalisus tagada.

Piirivalvebüroo juht kinnitas, et seni tegutsenud Pärnu veepolitsei ei kao, kaater toimetab veeliikluses edasi koos teisegi Pärnu kordoni kaatriga.

Veepolitsei igapäevatööde hulka kuulub väikelaeva juhtide ja suuremate aluste kontrollimine, veeürituste alade turvamine ja üleüldine mereturvalisuse tagamine. Vajadusel abistatakse mootoririkke tõttu hätta jäänud veesõidukeid.

Lääne prefektuuril on Pärnu piirkonnas kasutada kaks alust, need patrullivad Pärnu, Sauga ja Reiu jõel ning Pärnu lahel.

Neljapäeval, 5. mail lastakse Pärnus vette ülejäänud siin talvekorteris olnud Lääne prefektuuri alused, mis suunduvad merel turvalisust tagama ja piirivalvealaseid ülesandeid täitma Eesti läänepoolsetel merealadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles