“Eel-Erna” stardib Kõrsa karjääris

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme varahommikul kõlab Tori vallas Kõrsa karjääris stardipauk Kaitseliidu patrullvõistlusele “Eel-Erna”, millele on registreerunud 25 võistkonda Kaitseliidust, kaitseväest, politsei- ja piirivalveametist, vanglateenistusest ning Soome reservväelased.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born rääkis, et peale arvestatava füüsilise koormuse tuleb osalejatel võistlusrajal täita eri ülesandeid, nagu laskmine, mineerimine, relvade ja lõhkekehade tundmine, töö kaartide ja tingmärkidega, side- ja meditsiinialaste teadmiste kasutamine.

Reedel kuuest alanud sõjalis-patriootliku võistluse esimene võistkond peaks lõpujoone Tahkuranna vallas Leina külas Jõulumäel ületama poolteise ööpäeva pärast, laupäeva keskpäeval.

“Eel-Erna” võitnud kaitseliitlased esindavad organisatsiooni augustis rahvusvahelisel võistlusel “Erna retk”.

Major Born loodab Pärnumaa maleva kui korraldaja nimel, et Paikuse, Surju, Tahkuranna ja Tori valla elanikud suhtuvad võistlusesse ja osalejatesse mõistvalt.

“Võistlejad peavad liikuma varjatult ega tohiks seega kohalike inimeste eluolu häirida, küll kasutab võistkondi varitsev vaenlane imitatsioonivahendeid, millega kaasneb heli,” selgitas Born.

Vaenlase rollis on seekord Soontagana malevkonna kaitseliitlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles