Ajujahile esitati Pärnumaalt 16 ideed

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku 60 000 euro suuruse auhinnafondiga äriideede võistlusele esitati Pärnumaalt 16 ideed.
Kokku 60 000 euro suuruse auhinnafondiga äriideede võistlusele esitati Pärnumaalt 16 ideed. Foto: Ajujaht

Eesti suurimale äriideede konkursile Ajujaht esitati sel korral Pärnumaalt 16 ideed. Kogu Eesti peale laekus 341 ärimõtet, mida on 32 võrra rohkem kui möödunud aastal. Viimati tuli Ajujahile nii palju ideid kaheksa aastat tagasi.

Ajujahi ellukutsuja ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnutsi näitab ideede arvu suurenemine inimeste kasvavat huvi ettevõtluse vastu. „Ajujahil on Eesti ettevõtlussektoris täita kindel roll, mis on aastatega üha olulisemaks muutunud. Loodame sel hooajalgi näha põnevaid või lausa maailma muutvaid ideid ja toetada nende arengut nii konkursi ajal kui hiljem,” ütles Ivask.

Enamik ideedest tuli Tallinnast ja Harjumaalt, vastavalt 175 ja 54. Tartumaalt esitati 54, Pärnumaalt 16, Lääne-Virumaalt kaheksa, Viljandimaalt kuus, Võrumaalt kuus, Ida-Virumaalt viis, Jõgeva- ja Valgamaalt neli, Põlvamaalt kolm, Lääne- ja Saaremaalt 2 mõtet, Järva- ja Raplamaalt tuli üks idee.

Ideedest 99 pärineb info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, 48 tööstuse ja disaini, 23 turismi- ja teenusmajanduse, 34 sotsiaalse ettevõtluse, 22 tervise ja biomeditsiini, 17 loomemajanduse ning 30 energeetika ja keskkonna valdkonnast. 68 ideed liigitati muu kategooria alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles