Tabel: kui palju teenivad Pärnumaa vastsed omavalitsusjuhid? (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: RAHA : P
PRN01: RAHA : P Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Möödunud nädalaga said vallavanemad paika kõigis Pärnumaa omavalitsustes: Tori valla juhiks valiti Lauri Luur, Häädemeestel Karel Tölp ja Põhja-Pärnumaal Jane Mets. Ühe erandiga (Tori) kinnitati nüüd vallavanemate palgadki.

Mitmest vallast liidetud omavalitsused on eelmistest kordi suuremad ja seda on näha omavalitsusjuhtide töötasudestki. Kui varem oli Pärnumaal 19 omavalitsust ja omavalitsusjuhtide keskmine palk oli 1700 eurot, siis nüüd jäi alles seitse omavalitsust, mille juhid teenivad keskmiselt (üks töötasu on otsustamata) 2570 eurot.

Väljaspool Pärnut rahvaarvult suurim maakonna omavalitsus on Tori vald, mille juhiks valiti 27. novembril Lauri Luur. Küll ei saanud volikogus paika tema töötasu.

"Kas vallavanem hakkab homsest valda juhtima tasuta?" küsis seepeale volikogu liige Marko Šorin istungil. Volikogu esimees Enn Kuslap vastas, et vallavanema ja valitsuse liikmete töötasud otsustab Tori volikogu järgmisel kogunemisel.

Pärnu linnapeana jätkava Romek Kosenkraniuse palk tõusis pärast volikogu otsust paarisaja euro võrra. 

Linnapea on Pärnu Postimehele öelnud, et võib "käsi südamel, kinnitada", et ise ei ole ta endale palgakõrgendust küsinud. "Linnapea ja abilinnapeade palganumbrid otsustas volikogu enamus," lausus ta. 

Pärnu linnapea töötasu on nüüdsest 3375 ja abilinnapeadel 3000 eurot kuus.

Varem Pärnu abilinnapeana töötanud Jane Mets valiti kompromissina pärast pikki vaidlusi vallavanemaks Põhja-Pärnumaal, kus tema palk ulatub 2820 euroni. See on veidi rohkem, kui ta teenis Pärnu abilinnapeana. Samuti on see praegu suurim vallavanema tasu maakonnas.

30. novembril vallavanemaks valitud Karel Tölbi töötasu saab olema 2500 eurot. Vallajuhi palk kinnitati samal istungil.

Lääneranna vallas kinnitas volikogu vallavanem Mikk Pikkmetsa kuupalgaks 2750 eurot. Märkimist väärib Lääneranna volikogu esimehe Arno Peksari töötasugi: 1375 eurot.

Saarde vallavanem Indrek Talts saab volikogu otsusega palka 2300 eurot kuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles