Hambaarstid tunnevad juba huvi proteesihüvitise lepingute vastu

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proteesid.
Proteesid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgmise aasta 1. jaanuarist hakkab kehtima proteesihüvitis, mis tähendab, et proteesihüvitist saab patsient kasutada vaid nende teenusepakkujate juures, kes on sõlminud haigekassaga lepingu.

Haigekassa terviseedenduse ja kommunikatsiooni talituse juhi Liis Hinsbergi sõnutsi tuleb uuest aastast inimestel, kes soovivad saada proteesihüvitist, broneerida aeg haigekassa lepingupartneri vastuvõtule. "Inimesele jääb hüvitise suurus samaks (260 eurot) ja samuti kehtib see kolm aastat nagu vana korra järgi," selgitas Hinsberg. Öeldes, et soodustuse saab inimene kohe, maksmise ajal ega pea enam tagantjärele avaldust või tšekki haigekassale esitama. 

Seda, kus proteesihüvitist kasutama haktata saab, veel teada ei ole, sest lepinguid veel sõlmitud pole. "Hakkame lepinguid sõlmima nüüd detsembri jooksul. Esimesed huvilised on juba olemas, aga kuna lepingud ei ole sõlmitud, ei saa ma nende nimesid veel avaldada," selgitas kommunikatsiooni talituse juht. Lisades, et niipea kui lepingud allkirjastatud saavad, pannakse selle kohta info kodulehele üles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles