Üle 12 000 lapse saab Eesti esimese kala-aabitsa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvenad. Foto on illustreeriv.
Ahvenad. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tartu ülikooli (TÜ) Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus kingib jõuludeks lasteaedade viimaste rühmade lastele üle 12 000 kala-aabitsa, mis tutvustab kalu ja kalandust.

Täna Pärnumaal Lindi kaluriküla lasteaias ja homme Tallinnas Sipsiku lasteaias esitletav Eesti esimene lastele mõeldud kala-aabits teeb teabekeskuse teatel sissejuhatuse kalandusvaldkonda.

"Eesti laste teadmised kalandusest on napid ja see väljendub kõige enam väheses valmisolekus süüa kala,“ ütles teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Lastele kingitavad 12 000 kala-aabitsat ongi lihtsaks teejuhiks kala ja kalanduse juurde.“

40küljelise „Meie pere kala-aabitsa“ andis välja TÜ kalanduse teabekeskus, tekstid kirjutas Kätlin Vainola ja kirjastas Menu kirjastus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles