Keskerakond võib Pärnus kongressi korraldada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Kilm / Scanpix

Keskerakonna Pärnu linna piirkond tegi erakonna juhatusele ettepaneku korraldada erakonna kongress sel aastal Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus.

"Olgugi et ametlikult kuulutati Eesti Vabariik välja 24. veebruaril Tallinnas, teavad ajalugu tundvad inimesed, et just nimelt Pärnu on Eesti Vabariigi sünnilinn. Eesti Vabariik kuulutati esmalt välja 1918. aasta 23. veebruaril Pärnus ja alles järgmisel päeval Tallinnas," seisab juhatusele tehtud pöördumises.

Pärnu linna piirkond valis esimeheks tagasi majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni, kes sai täna 41aastaseks. Aseesimeesteks nimetati Pärnu linnavolikogu aseesimees Hillar Talvik ja volikogu liige Külli Pärtelson. Juhatuse liikmeteks valiti veel Ivi Altmäe, Arvo Reedik, Ardo Aasa, Peeter Kais, Erika Sonntak ja Varje Tipp.

"Pärnu on arenev piirkond ja mul on au jätkata siinsete keskerakondlaste juhtimist. Kohalike valimiste järel õnnestus Keskerakonnal üle pika aja taas Pärnu linnas koalitsiooni pääseda ja me saame nüüd nii riigi kui ka linna tasandil pärnakate heaolu eest jõulisemalt seista," sõnas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles