Ristmik Audru kooli lähedal muudetakse ohutumaks

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula-Lavassaare ristmik.
Lihula-Lavassaare ristmik. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Audru kooli lähedale, Lavassaare ja Lihula tee ristmikule soovitakse liiklusohu vähendamiseks ehitada ohutussaared. Samuti loodetakse kooli lähedale maantee äärde paigaldada valgustus.

Audru osavallakeskuse juhi Priit Annuse sõnutsi on esialgse eskiisi alusel plaanis kohta, kus ristuvad Lavassaare ja Audru tee ning Lihula maantee, ehitada ohutussaared. Samast ristmikust Tõstamaa–Lihula tee ristini on eskiisi järgi maantee mõlemale poolele kavandatud valgustus.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juhi Margus Eisenschmidti jutu järgi kavandab maanteeamet Pärnu–Lihula maantee Audru ristmiku liiklusohutuse vähendamist 2019. aastaks.

Projekteerija leiti riigihanke korras ja töövõtuleping sõlmiti Reaalprojekt OÜga, mille ülesanne on koostada ohutute lahendustega ristmiku ümberehitamise ja valgustuse projekt.

Aga Eisenschmidt lisas, et praegu ei ole projekt veel sellises staadiumis, kus teaks täpselt öelda, milline see ristmik pärast ümberehitust välja näeb või kus asuvad teevalgustuse laternad.

Samuti ei saa ehitusvaldkonna juhi sõnutsi rääkida ehituse alguse kohta muud kui seda, et töö on kavandatud 2019. aastasse. Täpne maksumus selgub riigihanke pakkumuste hindamise käigus.

Annus oli tulevikust rääkides avatum ja sõnas, et peale uue ristmiku plaanib omavalitsus uuendada Audru kooli parklat ja bussiootekoda.

"Hommikul 15 minutit enne kella kaheksat on kooli juures kriitiline olukord: ühel ajal saabuvad vanemad, kes tulevad lapsi kooli tooma, ja mitu bussi," nentis Annus. "Praegu oleme märkide abiga leidnud ajutise lahenduse, kuid tulevikus on vaja lõplikku lahendust." Annus lisas, et parkla ja bussipeatuse ehitus hakkavad ideaalis pihta pärast maanteeameti projekti valmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles