Suursild soovib Liu sadamaga seotud ühingutest eemalduda

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Suursild.
Siim Suursild. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu abilinnapea Siim Suursild teatas põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) tagasinõude otsuse valguses, et kavatseb Liu sadamaga seotud tegevusest täielikult eemalduda.

Täna selgus, et Pärnumaal asuva Liu sadama kalatsehhi ehituseks riigilt 911 000 eurot välja kaubelnud MTÜd peavad PRIA vastse otsuse järel saadud summast üle 158 000 euro riigile tagasi maksma.

See on Liu sadamaga seotud ühingutele suur löök, sest esiteks tuleks ümber muuta senine äritegevus: PRIA nõuab edaspidi toetuse sihipärast kasutamist ehk räime ladustamist. Seni käis eurorahade abil üles ehitatud kalatööstuses hoopis kala fileerimine. Teiseks ei pruugi ühingutel sellist summat kuskilt võtta olla, see aga võib tegevuse Liu sadamas lõplikult halvata.

Üks nendest ühingutest, millelt raha tagasi nõutakse, on Rannakalad MTÜ, mille juhatusse kuulub Pärnu abilinnapea Siim Suursild. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles