Kirjakastidest veerandisse ei postita keegi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast.
Postkast. Foto: Margus Ansu

Omniva alustab Pärnumaal kirjakastide võrgu korrastamist veebruari keskel.

Postiettevõtte meediasuhete juhi Mattias Kaivu andmetel paikneb Pärnumaal uuringu kohaselt 250 kirjakasti, millest üle veerandisse ei postitata mitte ühtegi kirja kuus. Alla viie kirja kuus pannakse üle poolesse kastidest.

Milliseks kirjakastide võrk kujuneb, selgub Kaivu ütlust mööda alles pärast kohalikelt inimestelt tagasiside saamist. Inimeste arvamusi kogutakse 13. veebruarini. Postiettevõte ootab ettepanekuid kirjakastide paremate asukohtade asjus aadressil info@omniva.ee. Ettepanekule tuleb lisada valla ja küla täpne nimi ning võimalikult täpne asukoht.

Kaiv seletas, et kirjakastid on plaanis paigutatada nähtavatesse ja käidavamatesse kohtadesse, kus inimesed nagunii liiguvad: näiteks poe, vallamaja või raamatukogu juurde. Asukohta valides arvestatakse kohalike ettepanekuid ning et kirjakastid jääksid elu- ja töökohtadest mõistlikule kaugusele.

Meediasuhete juht täpsustas veel, et kirjakastid on need, mida inimesed kasutatavad kirjade saatmiseks. Postkaste, mille kaudu posti kätte toimetatakse, ümberkorraldus ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles