Suursild lahkus skandaalse MTÜ juhatusest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Suursild
Siim Suursild Foto: Madis Sinivee

Üleeile õhtul toimus skandaali sattunud Liu sadamahoones tegutseva mittetulundusühingu Rannakalad koosolek, kus otsustati, et Pärnu abilinnapea Siim Suursild ei kuulu enam ühenduse juhatusse.

Tagasiastumise avalduse esitas Suursild ise. “Mind kutsuti sinna projekti kirjutama, minu ülesanded on täidetud,” ütles ta dokumendile kirjutatud põhjenduse kohta.

Suursild lisas, et oleks võinud juhatusest tagasi astuda juba 2017. aasta mais, kui sai läbi kohtuvaidlus sadama­hoonet ehitanud ettevõttega. MTÜ lihtliikmeks jäi Suursild siiski edasi.

Eelmisel nädalal tuli sadamahoone ehitust 911 000 euroga­ toetanud PRIA-lt (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet) otsus, et maja mittesihipärase kasutamise tõttu tuleb osa rahast – 158 000 eurot – riigile tagasi maksta.

Nimelt ei külmutata hoones kohalike kalurite räime, vaid seal tegutseb Rannakalade juhatusse kuuluvate Arne Taggo ja Margus Posti era­ettevõte OÜ Liu Fish.

Pärnu Postimehele teadaolevalt arutati koosolekul maksenõudega seonduvatki, kuid MTÜ juhatusse jäänud Taggo ega Post ei leidnud võimalust ajalehele kommentaari anda. Suursild märkis, et temagi­ ei saa sellest rääkida, kuid kinnitas, et juhtunule püütakse “igatpidi lahendust leida”.

MTÜsse kuuluvate kalurite nimel kõnelnud Rannar Mango ei läinud koosolekule, kuna ei leidnud sellel mõtet.

“Minust sõidetakse niikuinii teerulliga üle,” põhjendas ta. PRIA tagasimaksenõude kohta sõnas ta, et kalurid on appi võtnud juristid ja kui Post või Taggo püüavadki neilt midagi nõuda, minnakse kohtusse.

PRIA tagasinõue puudutab ka MTÜ Kalatexi, mille juhatuse liikmed on samuti Post ja Taggo ning Ülar Eha.

Nii Suursild, Post, Taggo kui Eha kuuluvad ühtlasi Liivi lahe kalanduskokku, mis töötab välja PRIA toetuste jagamise strateegia ja hindab toetuse küsimiseks esitatud projekte. Taggo on kalanduskogu juhatuse esimees, Suursild ja Post juhatuse liikmed ja Eha kuulub hindamiskomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles