Pildid ja videod: tuukrid lõpetasid Manilaiu õnnetuse neljanda ohvri otsingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sukelduja läks täna kella 10.30 aegu Pärnumaal Munalaiu sadama lähedal läbi jääl vajunud kaubiku juurde ja alustas neljanda ohvri otsinguid. Kedagi ei leitud. Politsei teatel on aktiivsed otsingud nüüdseks lõpetatud.

Sukelduja kontrollis väikebussi ümbrust 15 meetri raadiuses ja kedagi ei leitud. Kuna parvlaev Kihnu Virve tekitab suuri veealuseid laineid, võib eeldada, et seni leidmata surnukeha on kandunud õnnetuspaigast eemale.

Sukeldujad tõid eile õhtuks pinnale kolme mehe surnukehad. Politseile teadaolevalt oli bussis veel üks mees, keda täna otsiti, aga ei leitud.

Munalaiu sadama kapteni Jaanus Jürivete sõnade kohaselt on sadamakaamera videolt näha, kuidas praamilt maha sõitnud kaubik tegi eile äkki järsu pöörde ja sõitis suure hooga merejääle. Nüüdseks on kaamerasalvestis antud üle politseile ja see on kriminaalmenetluse asitõend.

Teised õnnetuse pealtnägijad rääkisid sama juttu ja arvati, et ilmselt oli merejääle sõit uitmõte. Kohalike arvates nägid autosolijad ilmselt jääl hõljuki jälgi ja arvasid ehk, et see on jäätee.

Auto olnud pealnägijate sõnul juba kohe merejääle jõudes ratastega veidi vette vajunud. Kuid hoog olnud suur ja said kohe kindlale jääle tagasi.

Samuti rääkisid kohalikud, et pärast õnnetust olid autost välja pääsenud umbes paarkümmend minutit oodanud, enne kui hõljuk nendeni jõudis ja nad kaldale tõi. Kõik kinnitasid, et hõljuk jõudis ikka väga kiiresti õnnetuskohta.

Täna kella 9 paiku oli Munalaiu sadamas vaikne ja näha polnud hingelistki. Hukkunute mälestuseks oli rannale pandud leinaküünlaid ja lilli.

Sukelduja ja politseinikud jõudsid kohale kella 10 ajal.

Munalaiu sadamas olnud naised on tragöödiast endiselt löödud. Üks naistest rääkis eile juhtunust, et kõik toimus nii kähku. „Kaubik sõitis laeva pealt maha ja võttis kohe suuna jääle," meenutas ta.

Naine jooksis veel sadamahoonest neile järele ja hüüdis: "Kuhu te lähete!?"

Teisele õnnetust pealt näinud naisele tundus, et kaubiku kong oli vee peal igaviku. Õhtul äreval ajal tehtud telefonikõnede aegu kõrvutades järeldas ta, et tegelikult oli kong vee peal kõige rohkem kolm minutit.

Sadama töötaja sõnutsi küsitakse alati enne jääle minekut alati, millised on jääolud ja kas jääd on viimasel ajal autosõiduks kasutatud. Naine imestas, et kohalikud eile seda ei teinud. 

Esialgsetel andmetel oli väikebussis kuus inimest. Neist kaks päästeti ja toimetati Pärnu haiglasse. Politsei teatel pole 51aastase naise ja 41aastase mehe elu ohus.

Õnnetuspaik asub Kihnu–Manilaiu laevateest paarsada meetrit eemal. Kõnealuses kohas ulatub merevee sügavus umbes nelja meetrini. Merejää paksus on sadama piirkonnas ligikaudu viis kuni kaheksa sentimeetrit ja selles piirkonnas on merejää auklik.

Üks ohvritest istus juhiistmel

Munalaiu sadama lähedal läbi merejää vajunud kaubiku asjus alustati kriminaalasi paragrahvi järgi, mis käsitleb kahe või enama inimese surma põhjustamist ettevaatamatusest.

"Põhjustatud on nelja inimese surm ja selle põhjal, mida me tänaseks teame, on prokuratuuri seisukohast väga raske kasutada juhtunu kohta sõna "õnnetus"," ütles Lääne ringkonna prokurör Merry Tiitus.

Prokuröri sõnutsi tõid tuukrid tõid vee alt sõiduki juhiistmelt välja hukkunud mehe ja hukkunute üle kohut ei mõisteta.

"Kuid millisel hetkel ta juhiistmele jõudis ja millistel asjaoludel auto üldse õhukesele jääle sõitis, on veel lahtine," jätkas prokurör.

Tiitus ütles, et kõik juhtunu detailid vajavad veel täpsustamist. "Me ei saa kinnitada inimeste paiknemist autos sõidu ajal, see tuleb uurimise käigus üle kontrollida. Joobe tuvastamiseks on võetud vereproovid ja praegu ootame tulemusi. Üks pääsenuist on juba andnud esmased ütlused," selgitas ta.

Läbi jää vajunud kaubikus oli kuus istekohta: kolm esimeses reas ja kolm kohe selle taga, sõiduki tagaosas on kaubaruum ja külje peal lükanduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles