Lahkunute lähedane: Selline juhtum lööb rivist välja

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik tankla.
Kohalik tankla. Foto: Lauri Habakuk

Kuueliikmeline seltskond, kes teisipäeva keskpäeval Manija saarele sõita proovides kaubikuga läbi jää vajus, käis vahetult enne tragöödiat Tõstamaa tanklas.

Pärnu Postimehe teada on lahkunute hulgas Tõstamaalt pärit isa ja poeg Valdo ja Ranno. Nende sõidukis viibimist kinnitas Tõstamaa tankla teenindaja ja mitme kadunu lähituttav Sirje Saare.

"Olen eluaeg Tõstamaal kaubanduses töötanud ja tundsin neid kõiki isiklikult. Juhtunu läheb nii hinge, et värisen praegugi," rääkis Saare, kelle selgituse kohaselt jäi seltskonnast mulje, et valmistutakse külla minekuks: kaasa haarati pirukaid ja šokolaadi ning sooviti lilligi osta.

Saare oletas, et seltskonna tume Opel Vivaro väikebuss kuulus Valdole, masinat tankis poeg, kuid arve maksis isa ning Saare teadmist mööda Rannol sellist sõidukit ei olnud.

Bussis istus Saare jutu järgi kolm inimest, masina kongi ta küll ei näinud. Kes roolis oli, ei osanud ta öelda.

Saare sõnutsi elas Valdo juba aastaid Soomes, niisamuti Ranno, kes aga eelmisel aastal kolis lapse esimesse klassi mineku pärast tagasi kodukanti Tõstamaale. "Noored tegid kodumaja ilusaks, ehitasid tube juurde ja hoidsid majapidamist korras," jutustas Saare, et teadaolevalt noorim kadunutest pühendus viimasel aastal perele, kuhu umbes aasta tagasi sündis lapski.

"Selline asi lööb rivist välja. Ma mäletan, kui Valdo peres poega oodati, aitasime koos heina teha, kui ema oli rase," meenutas Saare. "Eluaegne hea sõbranna peab nüüd matma poja ja kunagise elukaaslase ning lapse isa. Uskumatu, mis juhtuda saab." Saare lisas, et juhtunut on endiselt keeruline mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles