Pärnus võivad vurama hakata isesõitvad bussid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud suvel Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Tallinnas kuu aega vuranud busse loodetakse tulevikus näha Pärnus.
Möödunud suvel Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Tallinnas kuu aega vuranud busse loodetakse tulevikus näha Pärnus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud suvel Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Tallinnas kuu aega vuranud busse loodetakse tulevikus näha Pärnus.

"MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskus on koostöös Pärnu linnavalitsusega esitanud riigikantselei juures tegutsenud isejuhtivate sõidukite ekspertrühmale taotluse selliste busside katsetamiseks Pärnu

linnas," kinnitas Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk. Taotluse kohaselt hakkaksid isesõitvad bussid esialgu kurseerima kolmel suvekuul marsruudil Pärnu bussijaam–Aia–Kuninga–Suvituse–Mudaravila ring.

"Kindel on, et sel suvel sellised bussid Pärnusse veel ei jõua. Tõenäolisem on, et see toimub lähema kahe aasta jooksul," lausus Kärpuk ja lisas, et see sõltub väga paljudest asjaoludest. "Eelkõige aga bussitootjate huvist just sellises linnakeskkonnas busse katsetada ning näidisprojekti rahastusskeemist."

Juhataja märkis, et Eestis leidub teisigi kohti, kus soovitakse analoogses projektis osaleda. Näiteks Tallinn, Tartu ja Saaremaa, kus niisuguseid busse plaanitakse katsetada maakonna nõudeliinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles