Unustatud helilooja edestas konkursil Eesti tipptegijaid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Säreli rivimarsi kannab kaitseväe orkester ette Eesti Vabariigi 100. aastapäeva paraadil Vabaduse väljakul avaloona. Foto on illustreeriv.
Paul Säreli rivimarsi kannab kaitseväe orkester ette Eesti Vabariigi 100. aastapäeva paraadil Vabaduse väljakul avaloona. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laiemale üldsusele tundmatu helilooja Paul Särel võitis kaks üleriigilist Eesti Vabariigi juubelile pühendatud marsikonkurssi, edestas isegi sellliseid kuulsusi nagu Rein Rannap ja Urmas Lattikas.

Eesti heliloojate liidu ja Port Artur Grupi korraldatud "EV 100" piduliku marsi konkursil pälvis võidu Säreli teos "Sulle, mu Eesti". Konkursil saavutas teise koha Rein Rannapi teos "Ülev Eesti" ja kolmanda koha Urmas Lattikase teos "Sada soovi".

Teine või tuli Särelil Eesti kaitseväe korraldatud rivimarsi konkursil.

Ehkki heliloojate liidu pressiteates seisis, et 80aastane pärnakas Paul Särel on senitundmatu helilooja, on ta muusikaga kokku puutunud kogu elu ja tema kirjutatud laule on esitanud nii Ivo Linna, Silvi Vrait, Mait Maltis kui Mare Väljataga.

1970ndatel ja 1980ndatel palju estraadimuusikat kirjutanud ja tollastel populaarsetel konkurssidel "Tippmeloodia" ja "Mehed, meri ja maa" auhindugi võitnud Säreli sõnutsi pole ta viimasel ajal palju muusikat noodipaberile pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles