Kuressaare kool võtab sihikule Pärnu spaateenindajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare ametikool alustas sisseastumisavalduste vastuvõttu spaateenindaja erialal õppimiseks töökohapõhises õppes, sihtrühmana näeb kool Pärnu spaade töötajaid, kes soovivad kvalifikatsiooni tõsta. Foto on illustreeriv.
Kuressaare ametikool alustas sisseastumisavalduste vastuvõttu spaateenindaja erialal õppimiseks töökohapõhises õppes, sihtrühmana näeb kool Pärnu spaade töötajaid, kes soovivad kvalifikatsiooni tõsta. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuressaare ametikool alustas sisseastumisavalduste vastuvõttu spaateenindaja erialal õppimiseks töökohapõhises õppes, sihtrühmana näeb kool Pärnu spaade töötajaid, kes soovivad kvalifikatsiooni tõsta.

"Huvi spaateenindajaid Pärnus õpetada näitas üles Estonia spaa, mille töötajad meil poolteist aastat tagasi Kuressaares töökohapõhises õppes alustasid," rääkis ametikooli töökohapõhise õppe koordinaator Karola Männamäe. "Pärnust Kuressaares õppetundides käia on keeruline. Kuna Pärnumaa kutsehariduskeskuses seda eriala õppida ei saa, otsustasime avada Pärnus spaatöötajate õpperühma."

Enamik õppetööst toimub Pärnus. Õpetajad tulevad suures osas Kuressaare ametikoolist. "Käivad läbirääkimised ka mõne Pärnu õpetaja kaasamiseks," sõnas Männamäe.

Poolteist aastat kestev õppetöö algab ja lõpeb õppetsüklitega Kuressaares.

Töökohapõhises õppes toimub kolmandik õppetööst koolis ja kaks kolmandikku ettevõttes. Õppijal peab olema tööleping spaateenust pakkuva ettevõttega. Õppima asumise eeldused on vähemalt põhiharidus ja vanus vähemalt 18 aastat.

Õppetööd korraldatakse keskmiselt kord kuus kolmepäevaste tsüklitena. "Õppetsüklid on esmaspäevast kolmapäevani, kui spaades on töökoormus mõnevõrra väiksem," rääkis Männamäe.

Spaateenindaja erialal õpitakse näiteks näo- ja kehahooldust ning massaaži tegema, võõrkeeli, anatoomiat.

Õpingud lõpevad kutseeksamiga, mille sooritajatele annab Eesti spaaliit spaateenindaja neljanda taseme kutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles