Pärnumaa lapsed kasutavad roboteid nii matemaatikas kui karjääriõpetuses

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli 5a klassi lapsed.
Pärnu Vanalinna põhikooli 5a klassi lapsed. Foto: Haridus- ja teadusministeerium/ Facebook

Kuigi esmalt soovisid Pärnumaa koolid Eesti Vabariigile 100 aasta juubeli puhul kinkida 100 robootikatundi, toimus neid lausa 151.

Pärnu linna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube kiitis projektist osa võtnud koole ja avaldas heameelt, et tunde kogunes nii arvukalt.

Pärnu Vanalinna põhikooli haridustehnoloog Diana Veskimägi selgitas, et tunde tuli rohkem tänu õpetajate aktiivsusele. Kui alguses olid koolid tema jutu järgi skeptilised, siis pärast koolitusi muutusid aineõpetajad julgemaks ja esiti kokkulepitud kümne tunni asemel tegi mitu kooli hoopis 15 või 16 robootikatundi.

Pärnu Rääma põhikooli haridustehnoloogi Mart Kimmeli sõnutsi saab roboteid kasutada nii matemaatikas, eesti keeles, kunstis, inglise keeles, ettevõtlusõppes kui karjääriõpetuses.

"Robootika ei ole Pärnumaal enam uudistund, vaid õpetajad kasutavad roboteid eri õppeainetes just ajakohaseks õpetamiseks ja ainetunnis lõimitult IT-oskuste omandamiseks. Robootika viimine ainetundidesse annab õpetajatele tõuget ja julgust edaspidisekski," iseloomustas haridus- ja teadusministeerium sotsiaalmeedias Pärnumaa koole.

Homme kohtuvad kunagise Pärnu maavalitsuse saalis Pärnumaa koolid, et võtta kokku 151 robootikatundi, mis Eestile 100. aastapäevaks kingiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles