Motomehed kihutavad laupäeval jõejääl

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külgvankrite võidukihutamine jäärajal pakub pealtvaatajatele meeliköitvaid elamusi.
Külgvankrite võidukihutamine jäärajal pakub pealtvaatajatele meeliköitvaid elamusi. Foto: Rauno Kais

Vabariigi aastapäeval saavad tehnikaspordifännid nautida Kesklinna silla lähistel mootorratturite jäärajasõidu Eesti meistri- ja karikavõistlusi.

Võistluste direktori Jüri Makarovi sõnade kohaselt jagatakse meistrimedaleid MX Openi jääpiigi ja MXA krossinaela klassis ning karikavõistluste arvestusse kuuluvates klassides 65 ccm, 85 ccm ja MX Hobi, quadracer`ite, ATVde ja külgvankrite kategoorias. Pärnu motoklubi karikaid jahitakse seenioride seas ning klassides 50 ccm ja MX 125. Võistluspäev Pärnu jõel algab kõigi masinaklasside 15 minutit kestvate treeningsõitudega ja keskpäeval sööstavad esimesena rajale 65 ccm tsikleid taltsutavad juuniorid.

"Pärnu jäärajavõistluse paremus selgitatakse kahe sõiduvooruga," selgitas Makarov. "Noortel ja juunioridel kestab võistlussõit kaheksa minutit pluss kaks ringi ja ülejäänud klasside sportlased on rajal 12 minutit pluss kaks ringi. Kutsun linnarahvast jõe kallastele ja sillale rahvuslippe lehvitama ja omadele kaasa elama. Võistlema on oodata kogu Eesti motospordi paremikku eesotsas quadracer`ite klassi Euroopa meistri Kevin Saarega ja kiireid sõitjaid tuleb naaberriikidest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles