Tori volikogu plaanib Pärnu linnale ruumi teha

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tori vallavolikogu märtsiistungi päevakorras oli 33 punkti, nende hulgas Pärnu linnaäärsete külade piiride muutmine, tuginedes kunagise Sauga valla elanike soovidele. Elanike arvamuse väljaselgitamise kord tuleb volikogule esitada hiljemalt juunis.

Halduspiiride muutmise ajal kerkis teravalt päevakorda linnaäärsete Tammiste, Eametsa, Nurme ja Kilksama ning Vainu küla ja Sauga aleviku liitmine Pärnuga, kuid tollane Sauga vallavolikogu sellekohast otsust ei teinud, tuues põhjuseks küsitluse liiga lühikese aja.

Tori vallavolikogu eelnõu “Haldusüksuse piiride muutmise algatamine” eelnõu seletuskirja koostas Andres Mõis ja selles tõdetakse, et “nimetatud territooriumiosade elanikud on oma igapäevases asjaajamises ja teenuste korraldamises otseselt seotud Pärnu linnaga, seda töökoha, lasteaia, kooli, huviringi, linna bussiliikluse, kultuuri, kaubanduse kaudu”.

Seletuskirja järgi ei ole elanikel sisuliselt ühisosa Tori valla­ ega selle keskuse Sindi linnaga ning uustorilaste toime- ja haldusruum tuleb viia ühtseks ja seetõttu ongi otstarbekas algatada eelmise Sauga valla Pärnu linnaga tihedalt seotud külade üleandmine Pärnu linna koosseisu.

Tori vald moodustus Tori, Are ja Sauga valla ning Sindi linna ühinedes. Nüüd on Tori vallavalitsusel ülesanne selgitada välja haldusüksuse piiride muutmise võimalikud asjaolud ja kaasnevad mõjud piirkonna elanikele ning omavalitsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles