Tori vald hakkab Pärnuga läbi rääkima külade liitumise üle (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavolikogu otsustas algatada Pärnu linnaga piiride muutmise läbirääkimised, et selgitada välja võimalused liita Sauga alevik ja Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla Pärnuga. Foto on illustreeriv.
Tori vallavolikogu otsustas algatada Pärnu linnaga piiride muutmise läbirääkimised, et selgitada välja võimalused liita Sauga alevik ja Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla Pärnuga. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tori vallavolikogu otsustas algatada Pärnu linnaga piiride muutmise läbirääkimised, et selgitada välja võimalused liita Sauga alevik ja Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla Pärnuga.

Läbirääkimiste algatamine oli ajendatud Sauga vallavolikogus lahendamata jäänud avaldustest, kus elanikud soovisid külade üleandmist Pärnu linna koosseisu.

Tori volikogu esimehe Enn Kuslapi sõnutsi korraldadakse külade linna koosseisu minemise suhtes rahvaküsitlus, nagu on koalitsioonilepingus kokku lepitud.

"Oleme partneriga seadusest tuleneva rahvaküsitluse tegemise kokku leppinud ja sellest peame ka kinni. Samal ajal tekitas volikogus vastakaid arvamusi algatamise otsuse aeg, sest majanduskomisjon ja osa volinikke leidsid, et enne vallavalitsuse koostatava analüüsi tulemuste avalikustamist ei ole protsessiga võimalik kuidagi edasi liikuda," selgitas Kuslap.

Tori vallavanema Lauri Luuri väitel on vallavalitsusel olemas partner, kes on kinnitanud, et suudab kolme kuuga esmase analüüsi valmis saada.

"Analüüsi koostamiseks kasutatakse kogu olemasolevat materjali, peale selle toimuvad intervjuud fookusgruppidega ja rahvakoosolekud," seletas Luur.

Tori vald tekkis Sauga, Are ja Tori valla ja Sindi linna ühinemisel mullu haldusreformi käigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles