Fotod: naabrite suitsuandur päästis mitu inimelu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus sai pühapäeva õhtul kella 23 aegu teate, et Pärnus Riia maanteel on kahekorruselise puidust kortermaja esimesel korrusel tulekahju.
Häirekeskus sai pühapäeva õhtul kella 23 aegu teate, et Pärnus Riia maanteel on kahekorruselise puidust kortermaja esimesel korrusel tulekahju. Foto: Sten Herne

Häirekeskus sai pühapäeval kella 23.04 teate, et Pärnus Riia maanteel on kahekorruselise puidust kortermaja esimesel korrusel tulekahju. Päästetööde juht rõhutas Lääne päästekeskuse pressiesindaja vahendusel, et ülalkorteris naabrid üles ajanud töötav suitsuandur päästis mitu inimelu.

Kui päästjad kohale jõudsid, põles maja leegiga. Tuld oli võtnud kõrvalhoone katuski.

Päästjad sisenesid kohe suitsu täis majja. Korterist, kust tulekahju sai alguse, tõid nad välja eaka naise ja tema täisealise poja. Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja sõnutsi viis kiirabi mõlemad haiglasse, kuid kummagi elu pole ohus.

Tulekahju avastasid teise korruse elanikud, kes ärkasid suitsuanduri märguande peale. "Jumal tänatud, et selles teise korruse korteris oli töötav suitsuandur," lausus pressiesindaja. "Täiesti kindlalt võib öelda, et see päästis mitu inimelu."

Põlema süttinud korteris suitsuandurit polnud.

Häirekeskus sai pühapäeval kella 23 aegu teate, et Pärnus Riia maanteel on kahekorruselise puidust kortermaja esimesel korrusel tulekahju.
Häirekeskus sai pühapäeval kella 23 aegu teate, et Pärnus Riia maanteel on kahekorruselise puidust kortermaja esimesel korrusel tulekahju. Foto: Sten Herne

Kiirabi viis igaks juhuks haiglasse ühe teise korruse elanikugi, kes tundis end halvasti. Temagi elu pole ohus.

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja teatel levis tuli põlema süttinud korterist välja. Veel poolteist tundi pärast väljakutsetki tegid päästjad kustutus- ja lammutustöid, et põlengule piir panna.

Teatele reageerisid Pärnu ja Pärnu-Jaagupi päästekomando meeskonnad ja kolm kiirabibrigaadi. Kuna joobes inimesed hakkasid kustutustöid segama, kutsuti appi politsei.

Tulekahju likvideeriti kell 1.27.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles