Lihulas õitsevad lusikalilled

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lusikalilled kaunistavad Lõuna-Läänemaa tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandekeskuse õue, nende üle rõõmustab juhataja Vanda Birnbaumgi.
Lusikalilled kaunistavad Lõuna-Läänemaa tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandekeskuse õue, nende üle rõõmustab juhataja Vanda Birnbaumgi. Foto: Urmas Luik

Lihulas on keset pakaselist kevad­talve õitsele löönud siniste ja mustade kroonlehtede ning valgete südamikega lilled tugevate poolteisemeetriste kasetoikavarte otsas.

Need lilled puhkesid õide riigi 100 aasta juubeliks SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sotsiaalhoolekande Keskuse ehk kohalike kõnepruugis hooldekodu õues ning on valmistatud plastist supilusikatest.

“Majandusjuhataja tellis hunniku lusikaid ja päevakeskuse kliendid värvisid need sinise ja musta akrüülvärviga. Katsetame, kui kaua need vastu­ peavad,” rääkis pika nimega keskuse juhataja Vanda Birnbaum.

Birnbaumi jutu järgi käib päevakeskuses iga päev viis–kuus inimest, kes tavaliselt teevad käelise oskuse arendamisel seda, mida keegi oskab, aga lusikaid värvisid nad kõik rõõmsalt.

Alguses oli lillemeistritel mõte teha need ainult lipuväljakut kaunistama, aga taieseid jätkus mujalegi.

Päevakeskuse naistemaja koridoris lendavad laes origami tehnikas meisterdatud pääsukesed. Ikka kodumaa juubeliaastale mõeldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles