Muusikaolümpiaadil kõlas metsasarv

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiaad.
Olümpiaad. Foto: Ardi Truja/PRNPM/EMF

Muusikaolümpiaadil valmistas üllatuse Tori põhikooli õpilane Marii-Eliise Lumijõe, kes põimis omaloomingulise laulu sisse väikese metsasarvesoolo.

"Hea on tõdeda, et õpilaste hulgas on puhkpillihuvilisi noori, jätkuks vaid häid õpetajaid. Rõõm on märkida, et muusikaolümpiaadiks aitavad õpilasi ette valmistada üldhariduskoolide muusikaõpetajad ja muusikakooli instrumendiõpetajad," ütles Pärnu linna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube.

Olümpiaad koosneb muusikateooriast, noodist laulmisest, rütmiharjutustest, laulu esitamisest, omaloomingulise pala esitamisest, muusikasündmuse kohta essee või arvustuse kirjutamisest.

Olümpiaadi üleriigilisse vooru jõudnute vahel toimub omakorda konkurss rahvusvahelisse vooru pääsuks.

Pärnu linnast ja maakonnast pääsesid riiklikusse vooru põhikooliastmest Elbe Reiter Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist (õpetaja Aire Luhaoja), Mirjam Kits Pärnu Mai koolist (õpetaja Margrit Kits ja Anu Mänd), Juuli Kõrre Pärnu Kuninga tänava põhikoolist (õpetajad Reet Jürima ja Laura Junson), Kairi Sosi ja Lumijõe Tori põhikoolist (õpetaja Anne Rätsep, instrumendiõpetajad Kalev Saar, Helina Victoria Kruup, Triin Vainu, Kaja Saar, Iren Värva) ning Sophie-Demi Kulbok Pärnjõe koolist (õpetaja Liivi Lumijõe).

Gümnaasiumiastmest said kutse üleriigilisse vooru Andra-Helena Toomet ja Tauno Tamm Pärnu Koidula gümnaasiumist (õpetaja Mari Krõõt Fridolin) ning Kätlin Kits Sütevaka humanitaargümnaasiumist (õpetaja Aire Luhaoja).

Muusikaolümpiaadi korraldavad Eesti muusikaõpetajate liit, Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning haridus- ja teadusministeerium. Olümpiaadi patroon on muusika- ja teatriakadeemia rektor professor Ivari Ilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles