Jaanipäevaks valmib uuenenud Jaansoni rada

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaansoni raja ehitustööd.
Jaansoni raja ehitustööd. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jüri Jaansoni raja ümberehituse käigus ligipääsetavus sellele paraneb ja pikenevad kergliiklusteed.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Gerli Kõiv täpsustas, et juurdeehitatav osa jääb Kesklinna sillast 210 meetrit Siimu silla poole, nii luuakse Ülejõe ja Rääma piirkonnas kergliiklejaile head võimalused ja korrastatakse jõeäärset ala. Kõiv lausus, et kergliiklustee pikkus, mida rekonstrueeritakse, on umbes 1,2 kilomeetrit pikk. Suur-Jõekalda tänava juures korrastatakse aga parkla, mis tagab parema juurdepääsu kergliiklusteele.

2016. aastal rajati Kesklinna silla juurde Pärnu jõe paremkaldale pump track ehk rattarada, mis sobib rattasõitjatele, rulluisutajatele ja rulatajatele ning noored kasutavad seda aktiivselt. Kõivu ütlust mööda on paremaks ja ohutumaks juurdepääsuks rattarajani ning terviku loomiseks rajatav kergliiklustee viidud ringina ümber pump track`i.

Ehituslepingu järgi peaks objekt valmima jaanipäevaks. "Loodetavasti saab linnarahvas teed kasutama hakata juba varem," lisas Kõiv.

Projekti eesmärk on muuta Pärnu jõe kaldad atraktiivseks osaks linnast ja korrastada kergliiklusteede võrgustik. Selle käigus rekonstrueeritakse juba olemasolevat jõeäärset kergliiklusteed ja ehitatakse osaliselt uus tee jõe kaldale.

Projekti kogumaksumus on 1 080 151 eurot, millest toetussumma on 851 700 ja omafinantseering 177 235 eurot. Mitteabikõlblik omafinantseering 51 216 on seotud ehitustööde reserviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles