Haisuprobleemi lahendav hange nurjus

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vesi on hakanud tegelema haisuprobleemiga Rääma tänaval. Kahjuks esialgu tööde tegijat hanke käigus ei leitud.
Pärnu Vesi on hakanud tegelema haisuprobleemiga Rääma tänaval. Kahjuks esialgu tööde tegijat hanke käigus ei leitud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnakaid on pikki aastaid häirinud Rääma tänaval tuntav reoveehais. AS Pärnu Vesi korraldas probleemi lahendamiseks hanke, kuid see kukkus läbi.

Pärnu Vesi sooviks Rääma tänava kanalisatsioonitorustikku korrastada umbes 450 meetri ulatuses ja ära korjata ligemale 700 meetrit torusid.

Hankedokumentides on esile toodud, et olemasolev betoontoru pole küllaldase läbimõõduga ja suuremate vihmasadude korral esineb Raba-Rääma ristmiku lähedal üleujutusi.

Samuti jääb ristmikualune reovesi liiga kauaks seisma ja roiskub. Tekkinud gaasid jõuavad luukide kaudu välja haisuna. "Tuleb tagada torustiku ventileerimine selliselt, et hais ei leviks kanalisatsioonikaevude kaudu ümbruskonda," on kirjas ehitusprojektis.

Aasta algul korraldas ettevõtte hanke Rääma tänava torustiku ümberehitaja leidmiseks. Kuid hanke tähtajaks, 16. veebruariks ei laekunud pakkumisi, mis oleksid tingimustele vastanud. 

Uut hanget pole Pärnu Vesi jõudnud korraldada, seega peavad linlased veel haisuprobleemi küüsis kannatama esialgu plaanitust vähemalt mõni kuu kauem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles