Prokuratuur soovib politsei eest põgenenud Miku vahi alla jätta

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk.
Mikk. Foto: Lääne prefektuur

Prokuratuur taotleb ligemale kahe kuu eest politsei eest põgenenud ja ennast varjanud, mitmes kuriteos kahtlustatava 25aastase Miku vahistamistähtaja pikendamist.

"Kohtueelne uurimine on pooleli ja kuna vahistamise alus – järgmiste kuritegude toimepanemise oht – on prokuratuuri hinnangul jätkuvalt alles, on prokuröril kavas esitada kohtule taotlus pikendada vahistamistähtaega," selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold.

15. jaanuaril kella 22.20 ajal sai häirekeskus teate Tõstamaa poole liikuva sõiduauto Opeli kohta, mida juhtis 25aastane mees ja kus ilmselt oli naine, kes võis olla kuriteo ohver.

Politseipatrull asus sõidukit otsima ja leidis selle Valgeranna kandist. Juht kihutas politseiautot nähes minema ja korrakaitsjad märkasid sõidukit uuesti kella 23.30 ajal Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Ikla poole sõitmas.

Auto peatamiseks kasutas patrull sinist ja punast vilkurit, kuid juht lisas kiirust ja üritas eest ära sõita. Politseinikel õnnestus masina edasisõit tõkestada umbes kell 23.55 Häädemeeste vallas kõrvaltee lähedal parklas. Põgenejal tee blokkinud politseiautol ei olnud peal käsipidurit, mistõttu sõiduk vajus kraavi.

Opelit juhtinud Mikk jooksis metsa, kust ametnikud teda öösel tulemusteta otsisid. Autos olnud 20aastase naise viis kiirabi haiglasse.

Mikk tabati 16. jaanuaril kella 17.45 paiku Pärnus Jannseni tänaval, kuhu politsei oli läinud üht paika kontrollima. Kinnipidamisel üritas mees politseinike eest põgeneda.

Mikku kahtlustatakse lähisuhtevägivallas ja seksuaalkuriteos. Tema suhtes on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles