Lihula noorteorkester paistis konkursil silma (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti puhkpillimuusika ühingu rahvusvahelisest orkestrite konkursist esimest korda osa võtnud Lihula noored muusikud pälvisid hõbediplomi, jäädes napimast napimalt alla kulddiplomi piiri.
Eesti puhkpillimuusika ühingu rahvusvahelisest orkestrite konkursist esimest korda osa võtnud Lihula noored muusikud pälvisid hõbediplomi, jäädes napimast napimalt alla kulddiplomi piiri. Foto: Erakogu

Eesti puhkpillimuusika ühingu rahvusvahelisest orkestrite konkursist esimest korda osa võtnud Lihula noored muusikud pälvisid hõbediplomi, jäädes napimast napimalt alla kulddiplomi piiri.

Lihula muusika- ja kunstikooli puhkpilliorkestri dirigent Mati Põdra võib rahul olla, sest tema juhendatavad noored pillimängijad aitasid ta isikliku rekordini.

"Ehkki eri aastate tulemusi on keeruline võrrelda, on minu juhatatavate kollektiivide senine tippsaavutus olnud 72 punkti 100 võimalikust. Lihula 78,3 tähendab selle konkursi tingimustes valgusaastate suurust vahet," kiitis Põdra Lihula noorte esitust.

Põdra märkis, et kui uskuda saalis viibinud publikut, oli vähemalt päeva esimese poole esinejatest (kaheksa orkestrit A- ja B-kategooriast) Lihula esitus heas mõttes kõige silmapaistvam.

"Mängiti Muusikat suure algustähega, ja tänutäheks tulid päeva pikimad aplausid," lausus orkestri juhendaja.

"Nii kullalähedase tulemuse üle pole iseenesest ju vähimatki põhjust nuriseda. Suure saali akustika oli pillimängijatele pisut harjumatu, aga tingimused olid selles mõttes kõigile võrdsed, et lavaproovi ei antud kellelegi. Osavõtt mõnest eelmisest konkursist või Estonia kontserdisaalis esinemise kogemus on muidugi siinkohal pisikeseks eeliseks. Meil seda kuskilt võtta polnud. Sellest tundub täiesti piisavat vastuseks küsimusele, kuhu see kuld ikkagi jäi," rääkis Põdra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles