Pärnu esimene Sinilillejooks toetab vigastatud kaitseväelasi

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal saab Pärnus esimest korda osaleda heategevuslikul Sinilillejooksul.
Sel aastal saab Pärnus esimest korda osaleda heategevuslikul Sinilillejooksul. Foto: Liis Treimann

Pärnu esimesel Sinilillejooksul osalejail avaneb võimalus toetada vigastatud kaitseväelasi, Keskväljakul toimub samal ajal perepäev, kus kohal eri jõustruktuuride esindajad.

"Sinilillejooks on ellu kutsutud, et austada ja toetada meie veterane, kes on saanud välismissioonidel vigastada," rääkis Pärnu jooksu peakorraldaja Indrek Viikmaa. "Jooksusarja põhimõte on heategevuslik, kogu osalustasudega kogutud tulu läheb taastusraviseadmete soetamiseks."

8. aprillil toimuva jooksu rada kulgeb keskraamatukogu tagant läbi jahtklubi Rannaparki ja tagasi, distantsi pikkus on 3,2 kilomeetrit ja jooksjad saavad meeneks veteranide toetussümboli – Sinilille rinnamärgi.

Soovijad teevad kohapeal kaitseväelastele kohustusliku füüsilise testi, kus aja peale tuleb sooritada kätekõverdusi ja kõhulihaste harjutusi ning joosta 3,2 kilomeetrit. Mõeldud on pisematelegi, kel on võimalik tasuta osaleda 200meetrisel Sinilillekese jooksul. 

Oma masinad ja varustuse on huvilistele uudistada toonud eri jõustruktuurid: politsei, päästeamet, Kaitseliit ja Naiskodukaitse ning kaitsevägi ja liitlased.

Perepäeval saavad kõik huvilised osaleda tasuta, jooksust osa võtta aga mõneeurose tasu eest. Kogu tulu läheb MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, kes suunab annetused omakorda vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi, spordi- ja õppetegevuse ja taastusravi heaks.

Sinilillejooksu sarjaga juhatakse sisse veteranikuu. Jooksud toimuvad heategevuskampaania "Anname au!" raames, millega tunnustatakse kaitseväelasi ja kaitseliitlasi, kes välisoperatsioonidel osaledes on andnud oma panuse Eesti julgeolekusse.

Peale Pärnu toimuvad üritused Tapal, Tartus ja Tallinnas. Samuti loodetakse esimest korda jõuda sarjaga välismaale, läbirääkimisi on peetud jooksu korraldamise üle Brüsselis ja Kopenhaagenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles